З молоддю Тернопілля проведуть профорієнтаційну роботу

Поділитися

Днями, у  Зборівському районному центрі зайнятості відбулася презентація проекту Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної організації «Молодіжний центр працевлаштування» на тему: «Інформаційно-профорієнтаційні послуги для молоді». У заході взяли участь голова згаданого центру Христина Білінська, психолог обласного центру праці Вікторія Возняк, психологи ЗОШ № 1 м. Зборова Віра Угрин, Зборівської гімназії Оксана Чайковська, місцевого коледжу Оксана Іваськів, методист відділу освіти райдержадміністрації Микола Остапчук, провідний спеціаліст районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Олена Клапач.

З вступним словом до учасників презентації звернувся директор Зборівського районного центру зайнятості Ігор Лужняк, який зробив наголос на важливості профорієнтаційної роботи, на популяризації робітничих професій, що користуються попитом на ринку праці.

Присутніх ознайомили з новими підходами до визначення самої концепції професійної орієнтації молоді, акцентуючи увагу на конкретних методологічних підходах. Найбільшу зацікавленість учасників заходу викликали профорієнтаційні тренінгові заняття з моделювання окремих аспектів профорієнтації.

Психолог Зборівського коледжу Оксана Іваськів говорила про особливості профорієнтаційної роботи з молоддю, яка вже визначилася із вибором професії, але потребує психологічної підтримки у досягненні своєї мети, враховуючи конкуренцію на ринку праці.

На завершення зустрічі присутні отримали методичні рекомендації  з організації інформаційно-профорієнтаційних послуг для молоді «Модель пошуку першого робочого місця» та «Професійна орієнтація школярів».

26 листопада: історія в датах

Мати відповість за хворобу дитини перед судом