Жовтим листям під ногами МНС рекомендує просто насолоджуватись

Поділитися

Місяць листопад, як відомо, “оголює” дерева, а асфальт навпаки – “покриває”. В цей час люди поспіхом намагаються позбавитись того, що під ногами, адже листя на землі викликає відчуття забруднення місцевості.  Тож громадяни починають прибирати і спалювати сміття, опале листя і суху траву з присадибних і дворових ділянок і, практично щодня, це призводить до пожеж в різних регіонах країни.

У  МНС Тернопільської області закликають громадян не спалювати суху траву і опале листя, оскільки вони миттєво спалахують, вогонь швидко розповсюджується і майже миттєво стає некерованим. Тут нагадують, що згідно з Правилами пожежної безпеки України, не дозволяється розводити багаття та спалювати відходи на відстані менше 15 м від будівель і споруд, а також у межах, встановлених будівельними нормами протипожежних розривів. За недотримання цих вимог передбачена адміністративна відповідальність.

Екологи також “не в захваті” від таких пожеж, адже вони  руйнують екосистему парків, оскільки з листям згоряють зимуючі корисні комахи, руйнується ґрунтовий шар, відбувається збідніння ґрунту, знищуються насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і чагарників, їхнє коріння.

Тож не варто з граблями бігати по вулиці і збирати опале листя, аби пізніше перетворити його на попіл…Краще насолоджуйтесь красою золотої осені, адже вже зовсім скоро до нас завітає зимовий холод і прогулянки стануть не такими романтичними…

Лілія Куленич

У Кременецькому районі Шевченко відлежав між бур’яном 20 років

Тернопільська міська рада тепер ще яскравіша та “продвинутіша”