На круглому столі в ТНЕУ обговорили стратегію фіскальної політики

Поділитися

 «Держава через Податковий кодекс, який вже близько року діє, значно знизила рівень податкового навантаження на суб’єктів господарювання шляхом зменшення кількості податків та зниження податкових ставок. Проте порівнюючи рівень податкових надходжень з минулорічним показником особливо великого його зростання не видно. Це, на жаль, пов’язано, з низькою податковою культурою нашого суспільства. Тому одним із головних завдань сьогодення для органів державної податкової служби є налагодження партнерських стосунків між бізнесом і владою. А партнерство – це, перш за все, чесність і відкритість обох сторін», – зазначив перший заступник голови ДПА в Тернопільській області Володимир Михайлюк під час засідання «круглого столу», що днями відбувся в Тернопільському національному економічному університеті.

Заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Віктор Солтис розповів присутнім про новації в спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, зазначив, що в Україні завдяки прийняттю Податкового кодексу вдалося вперше систематизувати велику кількість нормативно-правових актів з питань оподаткування.

В засіданні круглого столу на тему: «Формування новітньої парадигми фіскальної політики в умовах нестабільної економіки: зарубіжний досвід та вітчизняні реалії» взяли участь фахівці, науковці і звичайні студенти.

Учасники засідання вислухали та обговорили доповіді молодих науковців на теми: «Управління державним боргом в умовах економічної кризи», «Організаційні аспекти казначейської діяльності в різних країнах світу», «Соціально-економічна роль неоподатковуваного мінімуму доходів громадян», «Вплив корупційної складової на соціально-економічні показники держави». Особливо жваву дискусію викликала система формування споживчого кошика в Україні в порівнянні із зарубіжним досвідом та необхідність розробки нової методики його формування, а також обговорили методи подолання корупції в органах державної влади.

Гадання на Андрія. Репетиція

Тернопілля “на порозі” Всеукраїнського перепису населення