Генеральна прокуратура зайнялась регіональним відділенням Фонду державного майна по Тернопільській області

Поділитися

Генеральна прокуратура України розпочала перевірку за депутатським запитом народного депутата України Василя Деревляного з приводу невжиття службовими особами регіонального відділення Фонду державного майна по Тернопільській області до реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, які отримано в рахунок погашення боргу на виконання судового рішення та з інших питань. Про це йдеться в листі заступника генпрокурора А.Пришко.
Щоб з’ясувати, чому Тернопільська область не може отримати більш, як 5 мільйонів гривень від колишніх покупців Тернопільського аеропорту, Василь Деревляний направив запит до Генерального прокурора, повідомляє сайт місцевої “Батьківщини”

Як йдеться у запиті, у 2007 році Львівський апеляційний господарський суд розглядав апеляційну скаргу ПП «СЦ-Сервіс-Центр Стрий» на рішення господарського суду Тернопільської області від 21.09.2006 року у справі №1/151-3079, яким за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області розірвано договір купівлі-продажу Тернопільського аеропорту від 09.06.2006 року і стягнуто з відповідача неустойку в сумі 5 млн. 401 тис. 36 грн.

Львівський апеляційний господарський суд своїм рішенням залишив рішення господарського суду Тернопільської області без змін. Таким чином, Тернопільський аеропорт залишився у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, а ПП «СЦ-Сервіс-Центр Стрий» зобов’язане було сплатити на користь Тернопільської обласної ради в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області зазначені кошти, і які мали б надійти у бюджет Тернопільської області.

Як стало відомо народному депутатові Василеві Деревляному, 17 листопада 2011 року в порядку ст. 62 Закону України «Про виконавчу провадження» нереалізоване майно боржника на прилюдних торгах передано Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області в рахунок погашення заборгованості.

Проте, Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області належним чином не вживаються заходи направлені на реєстрацію права власності на це майно.

Як тернопільському гумористу шанувальники подарували телевізор за 500 доларів

Іван Стойко говорив про “привидів 2011” та “міражі 2012”