Іван Стойко говорив про “привидів 2011” та “міражі 2012”

Поділитися

16 січня народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації Політичної партії «За Україну!» Іван Стойко у Тернополі провів прес-конференцію для місцевих мас-медіа на якій підбив  підсумки  політичного сезону 2011 -го та окреслив політичні перспективи 2012 –го.

2011 –й  народний депутат охарактеризував як «рік протестів, тотального зубожіння українського народу, демонтажу національних надбань, контролювання всіх державних інституцій та бізнесу сімейним кланом Януковичів, відміни величезної кількості соціальних пільг, тиску на опозицію ».

Іван Михайлович назвав владу, яка сьогодні біля керма держави – слабкою, тому що « сильна влада обов’язково йде на діалог з опозицією, чого ми не можемо сказати про діючого Президента та його команду».

« У 2011 році чинна влада будувала не національно-демократичну державу, а совєцько-комуністичну, або щось на зразок Білорусії,» – зазначив Іван Стойко. Він констатував, що говорити нині про команду реформаторів не доводиться, адже «всі реформи діючого авторитарного режиму звелися врешті до підвищення цін на житлово-комунальні послуги для населення,  підвищення пенсійного віку, зняття окремих видів соціальних гарантій для різних категорій населення, що спричинило масові протести  та пікетування не лише на Заході та у Центрі, але й на Сході України, зокрема у Донецьку, де люди прийшли до влади з вилами, аби захистити свої  конституційні права та соціальні гарантії».

«Сьогодні в нашій державі відсутнє поняття свободи слова, коли на теле та радіопередачі запрошуються тільки вигідні політики, процвітає корупція та хабарництво».

Народний депутат наголосив на тому, що через «недалекоглядність нинішнього керівництва державою ми загрузли і опинились на порозі Європейського дому так і не парафувавши угоди  про асоційоване членство в ЄС».

Зупинившись на недоліках прийнятого Верховною Радою бюджету на 2012 рік , негативних тенденціях економічного розвитку держави, Іван Михайлович, прогнозує , що економічна ситуація цього року не зазнає суттєвих змін, а політично активізують український народ чергові парламентські вибори, під час яких представники влади не гребуватимуть старими методами фальсифікацій.

Щоб змінити ситуацію в Україні на краще, зберегти хоч мізерну довіру виборців , Іван Стойко порадив Януковичу та його команді : « не красти, не втручатись в роботу бізнесу, відстоювати національні цінності та почути людей.»

А найголовніше , що повинно відбутися у 2012 році і що реально може привести до позитивних змін в Україні  у майбутньому та покращити життя людей  – «це об’єднання  опозиційних національно-демократичних  політичних сил , які у перспективі отримають перемогу на чергових виборах до Верховної Ради України, сформують потужну парламентську більшість ,  яка працюватиме для людей та держави.»

 

Прес-служба народного  депутата України  Івана Стойка

Генеральна прокуратура зайнялась регіональним відділенням Фонду державного майна по Тернопільській області

Ігор Гуменюк: Биркування новорічних ялин є елементом електронного обліку деревини на Тернопіллі