Нардеп Василь Деревляний – “за” виготовлення самогонки

Поділитися

Верховна Рада України відмовилася скасувати відповідальність за самогоноваріння.

За ухвалення відповідного законопроекту “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення” проголосували лише 35 народних депутатів з 381, зареєстрованого в сесійній залі.

Проектом закону, автором якого виступив депутат від Партії регіонів Олег Надоша, пропонувалося вилучити статтю 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає накладення штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення.

У своєму виступі Олег Надоша зазначив, що стаття 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення “проіснувала в кодексах в різній формі, починаючи з 1933 року, змінюючи все, але не змінюючи суті, – це заборона самогоноваріння. В нашій країні це існує. Існує як явище. І сьогодні всі спроби боротьби з цим не закінчувалися нічим, крім ще більшим самогоноварінням.

Часто-густо закидають про те, що, приймаючи цю норму, тобто скасовуючи 176 статтю, ми розвинемо в нашій країні… фактично споїмо всю націю. Але це не є таким. Тому що отруєння, тому що смертельні випадки бувають лише за тим часом, коли людина вживає якраз ті сурогати, які сьогодні продаються в магазинах.”

Цікаво, що з 35 депутатів, які підтримали проект Олега Надоші,  й нардеп з Тернопільщини – Василь Деревляний. Разом з ним ще 9 бютівців підтримали проект Надоші. З відомих широкому загалу – Володимир Яворівський. Теперішній однопартієць Надоші – Орест Муц не голосував за зміни. Як і тернопільські нардепи Ярослав Джоджик та Іван Стойко.

З відомих широкому загалу депутатів за проект проголосував Володимир Литвин, а проти – Юрій Кармазін.

Чи прозвітує Стойко, Джоджик, Муц і Деревляний в інтернеті?

Лановеччина з бюджетом: для голови райдержадміністрації автомобіль, для голови райради 50% надбавка до зарплати, а для людей – виживання