“Погорів” керівник обласного управління водних ресурсів

Поділитися

Вісім тисяч гривень – таку суму вимагав керівник  обласного управління водних ресурсів у місцевого підприємця. Чоловік звернувся до чиновника, аби отримати технічну документацію на водоймище. Однак, посадовець став усіляко затягувати справу та, зрештою, натякнув, що певна «винагорода» допомогла б суттєво пришвидшити вирішення цього питання.

Підприємець звернувся за допомогою до міліції, оскільки розумів, що таємно заплативши чиновнику, також стане учасником злочину.

Вже невдовзі керівника львівського обласного управління впіймали «на гарячому». Передача хабара відбувалась у службовому кабінеті чиновника. Спритник отримав гроші та заховав їх до шухляди. Втім, скористатися «заробленим» таки не встиг, адже вже за мить до його кабінету зайшли оперативники. Зловмисника затримали.

Як встановили правоохоронці, у посадовця і раніше були проблеми із законом. У 2002 році його вже ловили на хабарі. На той час чоловік обіймав посаду на митниці. Тоді суд поставився до нього надто поблажливо та призначив покарання умовно. Щоправда, позбавив права обіймати посади, пов’язані із адміністративною та господарською діяльністю на два роки.

Невдовзі чоловік знову повернувся на роботу у державну структуру. Однак, позбутися старої звички, так і не спромігся. Правоохоронці говорять – є підозри, що спритник досить часто вимагав та отримував гроші за видачу документів і сприяння у вирішення інших питань. Нині цю інформацію перевіряють.

Стосовно керівника управління вже порушили кримінальну справу за ч.3 ст. 368 КК України (Одержання хабара). Триває розслідування. Чоловіку загрожує від п’яти до десяти років тюремного життя.

 

 

Сектор зв’язків із громадськістю

ГУ МВС України у Львівській області

 

Новорічні «казки» від губернатора Хоптяна

Діагностують кір, а пишуть – «бронхіт»…