Тернополянка Ірина Борисюк розповіла, як “звйозди” Х-фактора боялись їхати до Західної України

Поділитися

Дорогою з Хмельницького до Львова «х-факторівці» вчили українську…

Триває всеукраїнський тур учасників «революційного» сезону телепроекту «Х-фактор»

Учасники другого сезону популярного телепроекту «Х-фактор. Революція» (канал СТБ), фінальні акорди якого гучно прогриміли у Новорічну ніч, вирушили у всеукраїнський тур. Гастролі молодих та вже добре «розкручених» завдяки телебаченню артистів охоплюють близько двох десятків міст. Позаду – Київ, Житомир, Хмельницький, Львів і Тернопіль. Попереду – Черкаси, Кіровоград, Кременчук, Харків, Донецьк, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Одеса, Сімферополь і Севастополь. «Х-факторівці» колеситимуть Україною до кінця січня.

У вечір виступу випускників другого «Х-фактора» у Львівському національному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької ніде було яблуку впасти (квитки коштували від 100 до 500 гривень). До переаншлагу (у залі були численні приставні стільці) спричинилися переважно тінейд­жери – найпотужніша глядацька армія таких телепроектів. Вони й «організували» вже з перших хвилин концерту своїх улюбленців масове шаленство. Кожному співакові, який тільки-но з’являвся на сцені, влаштовували овації – аплодували, верещали, підспівували, кричали «Браво!».

Першим шквал оплесків галицької публіки зірвав переможець, новоспечений мільйонер (головний приз «Х-фактора» – два мільйони гривень) – голосистий вчитель фізкультури Віктор Романченко з Херсонської області. Виконавши пісню Maybe I Maybe You групи Scorpions, Вік­тор пожартував, що «два мільйони уже витратив – на огорожу біля будинку». Естафету від тріумфатора на сцені прийняла «пікова дама» проекту, найколоритніша підо­пічна епатажного російського музичного критика Сергія Сосєдова – Світлана Вінник.

Красень Олег Кензов, який став срібним призером шоу, заявив, що «завжди мріяв сказати «Привіт, Львове!», – і виконав легендарну пісню «Вона» з репертуару групи «Плач Єремії». Вихід на сцену ще одного визнаного красунчика «Х-фактора-2» Романа Веремейчика супроводжувався дівчачим вереском. Хлопець, вочевидь, уже звик до такої реакції.

Наступними на сцену вийшли Аркадій і Маліка. Аркадій як колишній учасник команди КВН V.I.P. (м. Тернопіль) добре знав, у яке місто приїхав, тож підлив олії до вогню «психозу», який і без того панував у залі, – привітався: «Слава Україні!». «Героям слава!» – гучно відказали присутні. До слова, ведуча концерту, тернополянка Ірина Борисюк (учасниця першого сезону «Х-фактора», ведуча проектів СТБ «Танці з зірками» і «Фермер шукає дружину») розповіла «ВЗ», що юні гастролери боялися їхати до Львова. Мовляв, в автобусі дорогою з Хмельницького тільки те й робили, що повторювали українську. Ірина зауважила й те, що наразі тільки у місті Лева співаки так багато спілкувалися з публікою державною мовою.

Гастролюючи з новими­ «х-фак­­торівцями», й сама Іра Борисюк згадує своє «х-факторівське» ми­нуле. На сцені Львівської опери співачка виконала «Ніч яка місячна» і «Минає день», заслуживши від публіки скандування «Молодець!». Тепло зустріли львів’яни іще двох голосистих учасників концерту – наймолодшого підопічного Ігоря Кондратюка, 16-річного Владислава Курасова, і учасницю команди репера Серьоги «Ті, кому за 25» Анну Охрицьку. Компанію на сцені «х-факторівцям» складали танцюристи балету. А загальну картинку, наче на ТБ, доповнювали декорації до окремих номерів. Хто стежив за телемарафоном «Х-фактор», впізнавав не тільки пісенний репертуар артистів, а й їхні сценічні костюми й декорації.

На фінал прозвучав хіт We’re The Champions з репертуару Queen. Чемпіонську пісню затягнули усі учасники концерту. Але тінейджери і не думали відпускати зірок «революційного» «Х-фактора» – фотографувалися, брали автографи, говорили компліменти… Чорно-червоний автобус із величезною літерою «Х», у якому колесять Україною молоді артисти, ще довго не міг від’їхати від Оперного – його оточили спраглі автографів фани «х-факторівців».

Допоможіть врятувати собак у Тернополі!

В Україні не знайти такого села, з якого б вийшло майже 230 священиків, ченців і черниць