У Борщівському районному суді, що на Тернопіллі, оголосили вирок шахрайці із Вінниччини, яка видурила у жительки одинадцять тисяч гривень – 240 годин громадських робіт

Поділитися

У Борщівському районному суді, що на Тернопіллі, оголосили вирок шахрайці із Вінниччини, яка видурила у жительки одного з сіл району одинадцять тисяч гривень. Незнайомка підкупила потерпілу побожністю, бажанням віддати «на церкву» велику суму грошей.

Восени минулого року пройдисвітку, котра виміняла в старенької пенсіонерки сувенірні долари та євро на справжні гривні, затримали оперативники Борщівського райвідділу міліції, повідомили “Про все” у секторі  зв’язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області .

У суді бабуся розповіла, що «благодійниця» підкупила її наміром зробити пожертву на храм.

74-річна жителька села тримала у сховку величезну суму валюти, обміняну в невідомої добродійки. Тішилася не тільки вигідним курсом обміну, а й тим, що «благодійниця» саме їй доручила передати пожертву на сільський храм – дві купюри номіналом по п’ятсот євро. Коли своєю радістю поділилася з дітьми, виявилося, що і обміняні тисячу чотириста доларів, і подарована американська сотня, і навіть пожертвувані тисячу євро – усе фальшиве.

50-річна мешканка Піщанського району Вінницької області ще до судового розгляду справи повернула потерпілій усі гроші. Тому жінка не висловлювала на засіданні до неї претензій

Суд визнав підсудну винною у шахрайстві і засудив до 240 годин громадських робіт. Зважаючи на те, що згідно із законом громадські роботи повинні тривати не більше чотирьох годин на день, засудженій доведеться затриматися на Вінниччині щонайменше на два місяці.

Обережно з кредитами: аферистів розвелося як гною

Хронологія «відмивання» скандальної ДТП: знайди вісім розбіжностей