У Чорткові вбивали та калічили людей

Поділитися

Чотири роки тому в райцентрі Чортків в лікарнях загинула не одна людина, а в пологовому будинку скалічили кілька дітей та долі багатьох родин. Чи шукали родичі загиблих та скалічених правду і справедливість? Шукали. Але не знайшли.

Про два випадки в тому році (про один ми писали в статті Горе-лікар «не помітив» мертвого плода дитини, а про інший збираємося це зробити найближчим часом з копіями виписок з лікарні, відповідей чиновників та «розслідувань» прокуратури), коли в пологовому при безпосередній участі головного лікаря Михайла Худзіка ледь не загинули породіллі, але, на жаль, в них одне немовля померло, а інші двоє діточок залишилися каліками на все життя, відомо багатьом чортківчанам (це, повторимося, тільки два випадки одного року, в яких родичі покалічених і померлих діточок спробували добитися правди).

Про ці випадки писали в пресі, були звернення батьків до управління здоровя, в прокуратуру як районного, так і обласного і державного рівня. І що? А нічого. Прокуратура та чиновники від медицини відписалися, що, типу, лікар не винуватий. Хтось спитає, чи варто повертатися до минулого? Варто однозначно. Бо ті ж лікарі та чиновники, яких родичі покалічених і померлих вважають винними, й досі займають свої посади у медицині Чорткова та у владних кабінетах …

А тепер надамо слово нашим колегам з газети «Експрес», яка викрила найбільшого афериста-душогубця часів незалежної України, «Доктора Пі» Слюсарчука.

«… Сказав неправду журналістам і громадськості й Михайло Буртняк, начальник Головного управління охорони здоровя в Тернопільській області. Під час розслідування журналісти газети «Експрес» встановили, що Слюсарчук оперував на Тернопільщині. Й не один раз. Лише результат усюди однаковий – смерть.

У лікарнях цієї області померло щонайменше троє людей. Із низ – двоє дітей: трирічний Данилко Прокопчук (січень 2010 року) та 11-річна свтланка віцентович у Чорткові (травень 2008 року).

«Є два випадки, коли у нашій лікарні оперував Слюсарчук» – визнає головний лікар Чортківської ЦРЛ  Михайло Семків.

 Саме цей лікар-чиновник каже, що не знає, чому начальник Головного управління охорони здоровя ТОДА сказав неправду. «Ми ніколи не приховували факту, що Слюсарчук оперував у нашій лікарні в цих двох випадках. Є історії хвороби та журнали запису операцій, де чітко зазначено, що перуючий хірург – Слюсарчук А.Т.

«Коли він робив трепанацію черепа дитині, то один високий молодий чоловік, котрого Слюсарчук привіз із собою і казав, що це його асистент, знімав операцію на відео фотографував» – розповідають медики з Чортківської лікарні. Кажуть, що документів тоді у Слюсарчука ніхто не перевіряв.

… Світланка впала з велосипеда, якого їй подарували батьки після закінчення шкільного класу. «Дівчинка надійшла до нас 8 червня 2008 року о восьмій вечора. У неї була закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку. Вже через дві години ми перевели її до реанімаційного відділення….» Лікарі також кажуть, що викликали нейрохірурга з Тернополя. Але дитина майже одразу була на апараті штучного дихання. І наші медики, і тернопільські фахівці попередили батьків про важкість стану доньки. А вони,  тобто батьки, стверджують тепер лікарі, (хоча як нам натякнула одна лікарка з цієї ж лікарні, саме «Доктора Пі» батькам порадили дехто з керівників Чортківської лікарні – прим. ТТ), коли почалися розслідування, якось знайшли Слюсарчука та дали йому дозвіл на операцію.

… Світланка померла наступного дня після операції. Дитя не прожило й доби після скальпеля тоді ще липового «професора»…

Продовження буде …

“Тернопільський тиждень”,  «Експрес»

110 мільйонів гривень витратили на безробітних Тернопільщини у 2011 році

Тернопільські підприємці найбільші скупердяї: платять наймізернішу зарплату в Україні