У Тернополі відбулася церемонія нагородження переможців ІІІ етапу Конкурсу ім.Петра Яцика

Поділитися

у Тернопільській Українській гімназії відбулася церемонія нагородження переможців ІІІ етапу Конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

Цьогоріч за сприяння місцевої влади та органів самоврядування у І етапі Конкурсу взяли участь 29 112 учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів і 1002 студенти вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації більше ніж із 550 навчальних закладів.

Учасниками ІІ етапу цього Конкурсу стало 3 809 учнів, ІІІ (для студентів ВНЗ – ІІ) етапу – 162 учні і 45 студентів.

Близько 22% учасників цього етапу Конкурсу – учні міських загальноосвітніх навчальних закладів, 26% – учні сільських ЗНЗ, 27% – учні ліцеїв, гімназій, спеціалізованих шкіл, 23% – студенти ВНЗ.

Порівняно з минулорічним (ХІ) Конкурсом  збільшилася кількість (з 16 до 22) вищих навчальних закладів, студенти яких брали участь у Конкурсі.

Усі 207 учасників ІІІ етапу Конкурсу у подарунок отримали хрестоматію для 5 – 11 класів «Література рідного краю», що стане корисною не тільки на уроках літератури рідного краю чи під час організації виховних заходів, а й для пізнання духовних цінностей нашого краю.

Такі ж подарунки отримали 39 педагогічних і наукових працівників, які підготували переможців ІІІ (для студентів ВНЗ – ІІ) етапу Конкурсу та 60 педагогічних і наукових працівників, які забезпечили належний рівень підготовки учнів та студентів до участі в ІІІ (для студентів ВНЗ – ІІ) етапі Конкурсу.

21 січня у Тернопільській Українській гімназії відбулася церемонія нагородження переможців ІІІ етапу Конкурсу та науково-педагогічних працівників, які підготували цих учнів та студентів до участі в конкурсі.

Конкурсанти отримали дипломи Ліги Українських меценатів, управління освіти і науки обласної державної адміністрації та літературні бібліотечки для дітей і юнацтва, а наукового-педагогічні працівники – дипломи ліги українських меценатів та грамоти управління освіти і науки обласної державної адміністрації та фахово-методичну літературу.

Церемонію нагородження проведи виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Федотович Слабошпицький та начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Іван Григорович Запорожан.

По завершенні церемонії нагородження 42 члени обласної команди виконали завдання фінального етапу Конкурсу, підсумки якого буде підбито в травні цього року.

Блаженніший Святослав у День Соборності: Сьогодні знову намагаються поділити Україну, перетворити нас на народ, який сидить у темряві

Кір на Тернопільщині набирає обертів