Використання Webmoney платниками єдиного податку стало незаконним

Поділитися

У зв’язку зі змінами до Податкового кодексу України, які набули чинності 1 січня 2012 року, платники єдиного податку більше не можуть використовувати Webmoneyв своєму обороті.

Як пише press.org.ua, проблема виникла у зв’язку з пунктом 15 статті 299 Податкового кодексу, в якій зазначається, що платники єдиного податку (фізичні та юридичні особи) не можуть використовувати в своїй бухгалтерії форми взаєморозрахунків, відмінних від готівкової та безготівкової форми.

Як відомо, отримувати кошти за товари та послуги з Webmoney можна було через Українське Гарантійне Агентство, яке переказувало гроші, вказуючи у призначенні платежів “переуступка прав вимоги”. Згідно зі змінами до ПК, така діяльність відтепер є незаконною і карається скасуванням свідоцтва платника податків та штрафом у розмірі 15% від суми порушення.

Таким чином, використовувати УГА для отримання коштів з Webmoney можуть лише ті підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування – з відповідними відрахуваннями на суму платежу (податок на прибуток фізичних осіб та соцвнесок).

Втім, як стало відомо пізніше з джерел, наближених до УГА, існує спосіб обійти чинне законодавство, скориставшись послугами компанії ВМ-Фактор. Після заключення з нею договору про перерахунок коштів, платник єдиного податку зможе отримувати гроші від клієнтів через Webmoney, не порушуючи при цьому законодавства. Фактично, ВМ-Фактор виконуватиме роль посередника у обігу коштів.

Оновлено (19:15): На сайті Webmoney-Україна справді існує інформація про таку компанію як ВМ-Фактор (яка, ймовірно, була створена спеціально для обходу законодавства). В розділі “Без кошелька, с договором” Webmoney пояснює, як можна здійснювати платежі за новою схемою.

Китайська зима в Тернополі

Сьогодні жителі села Біла отримали свої довгоочікувані акти