Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації зранку працює на Януковича, а ввечері критикує. Як “ударний” політик

Поділитися

Днями в приміщенні Тернопільської обласної організації партії «УДАР» Віталія Кличка відбулась прес-конференція на тему «Два роки Януковича – Азарова: в кого покращилось життя?». 

Перше питання якого торкнулись присутні, це питання відповідальності політиків перед громадянами. Люди голосують за політиків, думаючи, що вони виконають свої обіцянки. Значення виборів якраз у тому, щоби спитати з влади: що з обіцяного виконано. «- Влада – це не лише посада і привілеї. У першу чергу це – відповідальність. Кожен політик, тим більше при владі, повинен відповідати за свої слова і дії», – зазначив голова Тернопільської обласної організації партії «УДАР» Ігор Побер.

До речі, пан Побер займає посаду начальника управління з питань фізичної культури та спорту Тернопільської  облдержадміністрації

Присутні зазначили, що два роки тому Янукович ішов на вибори президента, обіцяючи «усім-усе». Казав, що «почує кожного». Навіть програму назвав «Україна – для людей». Після цього з’явився жарт, що автори програми тільки забули сказати, для яких людей, пише сайт місцевих “кличкістів”

Два роки тому основним гаслом передвиборчої компанії було «Покращення вашого життя уже сьогодні». Де ж це покращення?

“Про все” рекомендує пану Поберу звернути увагу на життя його безпосереднього патрона – голову Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна.

На думку більшості людей, покращення життя стосується в першу чергу самого Януковича та його найближчого оточення. Про це свідчать резиденція у Межигір’ї, кортежі автомобілів та вертолітна площадка. В той же час життя більшості звичайних українців – погіршилось, в першу чергу в економічному плані.

В 2011 році прожитковий мінімум складав 1180 гривень. В 2012 році, Кабмін встановив його в розмірі 1073 гривні, тобто менше ніж попереднього року. За даними Держкомстату, протягом 2011 року реальні зарплати українців знизилися на 11%. Нова пенсійна формула та підвищення мінімального страхового стажу рівнозначні середньому зниженню пенсії щонайменше на 20%.

На початку року згідно чинного законодавства інваліди 1 групи отримували від 993 до 1680 гривень. А вже в липні після постанови Кабміну розмір пенсій зменшився до 710 – 1200 гривень. А от за листопад більшість чорнобильців отримає пенсію ще меншу – не більше 784 гривень.

За висновками фахівців, в Україні погіршився інвестиційний клімат, виріс сукупний державний борг України. Міжнародні організації констатують скорочення свободи слова, ріст корупції, політичні репресії по відношенню до опозиції.

Україна залишається останньою у Європі за рівнем економічних свобод. Вона посіла 163-є місце зі 179 оцінених країн у рейтингу американських експертів. В 2011 року в Україні припинили роботу понад 245 тисяч підприємців. У 2010 році чисельність населення України скоротилася на 0,4%, або на 184,4 тисяч осіб порівняно з початком року. 74,6% українців вважають систему охорони здоров\’я в країні корумпованою. Майже половина населення стикалася з корупцією особисто, а 43,4% опитаних заявили, що медпрацівники державних установ прямо вимагали гроші. Згідно з оглядом аналітичного Центру східних досліджень (OSW, Варшава), Збройні Сили України є «технологічно найвідсталішою армією в регіоні, з найменшим відсотком справної техніки».

В уряді присутні ряд одіозних фігур, дії яких можна назвати «антиреформами». Яскравим прикладом цього став міністр освіти Табачник, «реформи» якого у вищій освіті, із зовнішнім незалежним тестуванням та спроби внести «правки» в підручники історії України викликали хвилю обурення в суспільстві.

Ці два роки відзначилися провалом у зовнішній політиці. Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом так і залишилась на рівні голосних заяв про «Європейський вибір», а  слова, що Україна стане частиною Європи – передвиборчою риторикою.

В той же час, присутні відзначили, що основною проблемою за ці два роки стало масове збідніння населення на фоні збагачення невеликої групи наближених до влади людей. Гасло «Покращити життя вже сьогодні» так і залишилось гаслом.

До речі, прес-служба партії пана Побера перейняла погані манери прес-служби губернатора і не запрошує усіх журналістів на прес-конференції.

Цікаво, чому?

Що найбільше турбувало тернополян у лютому?

На Тернопільщині вшанували пам’ять Головнокомандувача УПА Романа Шухевича