Тернополяни можуть намалювати свій дім, школу чи офіс на карті Яндекса

Поділитися

Компанія Яндекс повідомила про запуск Народних карт, які були створені силами самих користувачів.

Як відомо, сервіс Яндекс.Карти дозволяє переглядати карти міст України та закордону у форматі схем, супутникових знімків чи гібридних зображень (схеми+супутник). Два роки тому було запущено можливість малювати карти свого міста власноруч – додавати на них вулиці, будинки, різноманітні заклади та пам’ятки. Таким чином, якщо схеми від Яндекса ще були відсутні для певного міста, то люди могли побачити карти, створені користувачами.

Тепер, щоб побачити Народні карти, необхідно наблизити карту до конкретного міста та вибрати із випадаючого списку відповідний пункт меню. В Яндексі повідомляють, що чимало міст присутні і на офіційній карті, і на народній – таким чином, завдяки останній можна побачити розташування різноманітних пам’яток та коментарі від користувачів.

Долучитися до створення народної карти можна за адресою n.maps.yandex.ru. Після внесення редагування, зміни зявляться на сайті за кілька днів – у тому разі, якщо вони достовірні.

Останнє велике оновлення Яндекс.Карт відбулося у грудні 2011 року, коли на мапи додали супутникові знімки більше сотні українських міст.

Злодія-гастролера з Івано-Франківщини затримали у Тернополі

Тернопільські ректори отримають від Табачника “по шапці”?