Злодія-гастролера з Івано-Франківщини затримали у Тернополі

Поділитися
    Майже двадцять квартирних крадіжок скоїв у Тернополі житель Івано-Франківщини. Молодий чоловік обрав найпростіший та найдоступніший злодійський метод – проникав до чужих помешкань через незамкнені двері. Потерпілі втратили чимало грошей, особистих речей.

Коли такі крадіжки почастішали у Тернополі, правоохоронці неодноразово нагадували, що присутність у помешканні не гарантує безпеки майна. Серед злодійських «навичок» найпопулярнішим є метод «вільного проникнення». Тобто, лиходій, заходячи до під’їзду будинку, акуратно натискаючи на ручки вхідних дверей квартир, перевіряє, чи, бува, не забули їх замкнути. Якщо «простір вільний» з помешкань зникає усе, що доступне злодієві, а, насамперед, як показує практика, жіночі сумочки, чоловічі портмоне, верхній одяг та інше майно, що зберігається в приміщенні коридору. Бували випадки, коли господарі забували замикати двері в той час, коли йшли надовго до ванної кімнати..
Івано-Франківський лиходій у мешканки одного з будинків поцупив відеокамеру, золоті прикраси та вісімсот гривень, а з іншої квартири спромігся винести швейну машинку та шкіряну куртку.
Як розповів заступник начальника другого відділення Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Сергій Гатанюк, до Тернополя 27-річний житель Франківщини приїхав на початку грудня. Як згодом пояснив сам затриманий, на Тернопілля його привело бажання побачитися з товаришем, з котрим раніше відбував покарання. Спокуса легкої наживи не покидала молодика. У перші ж дні перебування в Тернополі лиходій обікрав дві квартири.
Зловмисник заходив у під’їзд будинку і з першого до останнього поверхів «перевіряв» двері чужих квартир. З доступних помешкань виносив жіночі сумочки, верхній одяг, апаратуру та інше майно. Бували випадки, що серед здобичі знаходив кредитні картки. Обов’язково знімав з них готівку, якщо потерпілі залишали в гаманцях комбінацію цифр «пін-коду». Крадене збував на ринку, знайомим, собі залишав лише готівку.
Фініш злодійській справі забезпечили тернопільські міліціонери. Гастролера затримали. За кожним фактом крадіжки проти зловмисника порушили кримінальну справу. На вирок суду підозрюваний чекатиме під вартою.

Як Олег Тягнибок “грається” у поламаний телефон

Тернополяни можуть намалювати свій дім, школу чи офіс на карті Яндекса