Заява Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» щодо реформування діючою владою медичної галузі

Поділитися

Реформування діючою владою медичної галузі, як і інші реформи Януковича, мають на меті лише наповнення кишень групи регіоналів.
«Дбаючи» про здоров’я українського народу діюча влада запланувала скорочення кількості лікувальних закладів та медпрацівників. Влада думає, що в такий спосіб покращиться якість медичних послуг. Та насправді це призведе до негативних наслідків. Режимній владі не потрібні здорові українці.

Реформування медицини в гіршу сторону безпосередньо торкнеться Тернопільщини.

В нашій області вже заплановано закрити ряд районних лікарень, перетворивши їх на звичайні амбулаторії. Для того, щоб отримати якісні вузькопрофільні медичні послуги необхідно буде подолати чималу відстань. Прикладами знищення мережі лікувальних закладів є діяльність дружини голови Тернопільської обласної державної адміністрації — Надії Хоптян, яка, керуючи Гусятинською районною радою, всупереч волі громад вже декілька разів робила спроби скоротити ліжкомісця та працівників в Хоростківській та Копичинецькій дільничних лікарнях.

Сам же спеціаліст по поголів’ю корів Валентин Хоптян, щоб сподобатись Януковичу, запланував швидко провести нищівну реформу медицини на Тернопіллі.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє, медичну галузь необхідно реформувати, але в протилежному, тобто, якісному напрямку.

Так, перші спроби позитивного реформування медицини здійснювались Кабінетом Міністрів України під керівництвом Юлії Тимошенко.

Зокрема, зусилля Уряду спрямовувались на оновлення оснащення діючих лікувальних закладів.

Лікувальні заклади Тернопільської області за короткий період часу отримали 45 автомобілів для лікарів загальної практики сімейної медицини. Це були чи не перші автомобілі, які отримали переважно сільські амбулаторії за часи незалежності України.

Окрім цього, Тернопільська область отримала 335 приладів для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC, 46 електрокардіографів трьохканальних UCARD-100, 9 дефібриляторів Heart-Start MRx , 14 систем ультразвукових діагностичних HD11 XE Standard та 9 системи ультразвукової діагностики HD7 Lite, на загальну суму близько 15 млн. грн.

Кабмін 5 серпня 2009 року на своєму засіданні прийняв постанову № 818 «Про залучення державним підприємством  для постачання медичних установ «Укрмедпостач» у 2009 році іноземного кредиту для реалізації інвестиційного проекту щодо проектування та будівництва фельдшерсько-акушерських пунктів і сільських амбулаторій та оснащення їх медичним та іншим обладнанням під державну гарантію». Цим документом передбачалось за бюджетні кошти реконструювати діючі та побудувати нові лікувальні заклади в сільській місцевості.

Також, Кабінетом Міністрів України під керівництвом Юлії Тимошенко цілеспрямовано робились кроки на покращення рівня знань та навиків лікарів. Ці, та інші заходи, в комплексі поступово мали привести до виконання норм Конституції України щодо надання населенню належної, якісної та безкоштовної медичної допомоги.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє, що жоден лікувальний заклад в Тернопільській області не може бути ліквідованим. Владі необхідно реформувати медицину не за рахунок скорочення лікарів, а за рахунок виведення тіньових схем, які впроваджені в галузі для збагачення оточення Януковича.

 

28 березня 2012 року

Байки від заступника Королевської у Тернополі: як не давали і зруйнували БЮТ псевдолідери та всяка всячина

Чи задоволені ви станом доріг та їх ремонтом у Тернополі? (обговорення)