Як зробити рум’янець “привабливим”?

Поділитися

Багато жінок стикаються із такими проблемами, як купероз – судинна сітка на обличчі, наявність якої створює відчутний косметичний дискомфорт. Причини і наслідки цих проблем у першу чергу обумовлені порушеннями гормонального статусу, генетичною схильністю та нервово-психічними проблемами. Крім того, купероз може бути проявом такого захворювання, як розацеа (рожеві вугрі). Окрім зовнішнього недоліку у вигляді неестетичного рум’янцю, купероз із часом призводить до більш серйозних медичних проблем. Через застій крові шкіра не отримує достатню кількості рідини, а тому, з часом, витончується і висихає. Помічено, що сухість шкіри і купероз часто зустрічаються синхронно. Адже, без притоку крові отримують мало кисню і поживних речовин. Це й призводить до втрати здорового кольору шкіри (блідості, сірості шкірного покриву). У кінцевому результаті усі вищезгадані фактори і призводять до швидкого старіння обличчя.

Оскільки купероз має яскраво виражену судинну природу, будь-які фактори котрі призводять до венозного застою, сприяють розвитку цього захворювання. Розширення капілярів може бути спровоковане різкгіми перепадами температури (сауна, робота у задушливому гарячому приміщенні). Також негативно впливають на стан судин шкідливі звички (алкоголь, паління), інтоксикації. Але4 особливо небезпечним є ультрафіолетове опромінення, що підсилює ламкість судин. Переїдання, надлишкова вага, вживання надто гарячої чи гострої їжі, гормональні порушення, стреси, нервові зриви також сприяють виникненню куперозу. Тимчасові прояви куперозу бувають у жінок під час вагітності, клімаксу, інших гінекологічних проблем.

Враховуючи всі чинники ця проблема вимагає, як дерматологічно-косметичного так і загального лікування. Головне у боротьбі із куперозом – укріплення стінок судин, врегулювання тиску та покращення мікроциркуляції крові. Через те що капіляри мають тонку та ніжну текстуру всі місцеві медичні маніпуляції мають бути вельми ощадливими і виконуватись лише досвідченими спеціалістами. Косметичні засоби, які використовуються місцево мають бути без спирту, ментолу, парфумерних компонентів, ефірних масел  евкаліпту, м’яти, інш. Жінкам із куперозом на обличчі обов’язково потрібно користуватись захисними денними і живильними нічними кремами через порушення у шкірі водно-ліпідного балансу, особливо у осінньо-зимовий період. Хороший ефект дають салонні процедури із використанням грязевих масок. При поєднанні куперозу із розацеа у програму лікування бажано включати процедури із застосуванням масок із колагеном. Для потужного покращення мікроциркуляції та відновлення окислювальних процесів у шкірі високоефективною є процедура редермалізації (внутрішньошкірне введення комбінованого препарату гіалуронової кислоти), результатом якої є не тільки омолодження шкіри, але й виражене оздоровлення.

Ефективно і безпечно усунути вже наявні судинні зірочки можна за допомогою електрокоагуляції, лазерної терапії, фототерапії.

Для того щоб у подальшому не було необхідності  у повторному лікування  куперозу, після видалення судинної сітки рекомендується проходити курси мезотерапії, загальне лікування по укріпленню судин та використовувати відповідні засоби домашнього догляду.

 Матеріал підготувала лікар – дерматовенеролог,  косметолог вищої категорії П оліклініки Медікус Петришин Олена Михайлівна

За детальнішою інформацією звертайтеся за адресою:  м. Тернопіль, вул. Живова,28, Поліклініка Медікус

Запис проводиться за тел.: (0352) 52-57-57,40-05-17

 

Наливайченко розкритикував молодіжну політику, яку проводить влада

Відбулася Хресна дорога на Святу Гору у Полупанівці