Народного депутата України Джоджика звинувачують у шахрайстві: на тернопільському пивзаводі “нахімічено” на три мільйони!

Поділитися

Начальнику Тернопільського

МВ УМВС України

Матрифайлу А.В.

 

Ратушняка М.М.

м. Тернопіль

вул. Чумацька

 

 Заява про злочин

У червні 2008 року до мене звернувся Джоджик Я.І. з проханням позичити йому 1 млн.грн. на 7 днів для (за  його словами) перекредитування в банках ТОВ “Технотерн-Плюс”, у якому Джоджик Я.І. є засновиком.

Для того, щоб отримати вільні обігові кошти, ТОВ «АНТ» (в якому я є засновником і директором) отримало кредит в ПАТ «Електронбанку» (нині ПАТ «Фольксбанк»), заставивши свої складські та адміністративні приміщення. Я виконав прохання народного депутата і 27 серпня 2008 року на рахунки ТОВ «Технотерн-Плюс» від ТОВ «АНТ» поступило 1 млн.грн.

Джоджик Я.І. пообіцяв компенсувати банківські відсотки за всі дні користування моїм кредитом та інфляційні ризики. До сьогодні ним не повернено ні банківських відсотків, ні інфляційних, ні самої суми.

Як показали подальші події, це був лише початок заздалегідь спланованої  широкомасштабної афери проти мене і ТОВ «АНТ».

У жовтні 2008 року Ярослав Джоджик познайомив мене зі своїми партнерами по бізнесу братами Владленом та Станіславом Денисюками, з якими він заснував ТОВ «Обрій-2005», котре володіло контрольним пакетом акцій ВАТ «Опілля»(пивзавод). На той час у цьому акціонерному товаристві склалась критична ситуація:

  • людям за  останні місяці не виплачувалась заробітна плата;
  • на підприємстві були виставлені за несплату податків пости ДПА, які описували вироблену продукцію;
  • не сплачувались відсотки та тіло кредитів банкам (а їх в загальному було понад 4 млн. грн.);
  • потребували нагальної оплати платежі на загальну суму 1 227 506 грн.:  ПДВ – 400 тис.грн., акциз – 223 тис.грн., інші – 31 840 грн.,  постачальникам – 140 161грн.,  ТЕКО – 163 171 грн., Пенсійний фонд – 269 203 грн.

З метою порятунку одного з найстаріших підприємств м. Тернополя, якому фактично залишалось функціонувати лічені тижні, апелюючи до моїх патріотичних почуттів, брати Денисюки в присутності Джоджика Я.І. запропонували мені викупити їхню частку акцій, оскільки вони мали  свої фінансові проблеми і не бажали займатись пивним бізнесом. А наше ТОВ «АНТ», яке спеціалізується на цьому бізнесі, бо є ексклюзивним дистриб’ютором ТМ «Оболонь» в Тернопільській області, працює на цьому ринку більше 10-ти років, має власну базу, парк автомобілів і великий досвід.

Після непростих вмовлянь з їхньої сторони я із своїм колективом 3 березня 2009 року приступив до порятунку пивзаводу «Опілля» і підписав угоду купівлі-продажу  частини акцій у статутному фонді  ВАТ «Опілля», підготовлену юридичною фірмою «Гловак і партнери». Впродовж квітня-травня 2009 р. мною було видано готівкою братам Станіславу і Владлену Денисюкам близько 2 млн.грн., що складало еквівалент 230 тис. американських доларів.

Проте після додаткової консультації в юристів АО “Тернопільська Адвокатської контори № 1”  я переконався, що угода купівлі-продажу частини акцій у статутному капіталі, яку я підписав є недійсною, оскільки пріоритетне право на купівлю акцій має ТОВ «Технотерн-Плюс» (де Джоджик разом з дружиною мають більшість у статутному фонді), а його згоди на продаж акцій іншим, ніж учасникам ВАТ “Опілля”, особам, в угоді не було. Тому я припинив  видачу решти суми і не володіючи  корпоративними правами на ВАТ «Опілля» продовжував разом з своїм колективом рятувати підприємство.

Коли підприємство було врятоване, ситуація стабілізувалась, і питання банкрутства було для нього далеко по заду, Джоджик вирішив стати повноправним власником заводу і почав реалізовувати другий етап своєї широкомасштабної афери. Для цього він вступив в злочинну змову з  братами Денисюками, які хотіли в цій ситуації лише гроші, переконав їх і вони продали йому свої акції у статутному капіталі  ВАТ «Опілля». Для цього народний депутат (за моїми даними) відчужив на їх ім’я японський екскаватор з Козлівського цегляного заводу, виплатив їм частину коштів, які в нього несподівано появились (про це я дам додаткові покази під час слідства) і зарахував  виплачених мною братам Денисюкам 230 тис. американських доларів в рахунок оплати за пакет акцій.

Підступність народного депутата у спланованій проти мене фінансовій афері стала очевидною. Я вимагав пояснень і повернення грошей. В січні 2011 р., ставши повноправним власником заводу, Джоджик Я.І. поклявся, що всі кошти, які  ТОВ «Технотерн-плюс» та ВАТ «Опілля» винні мені і ТОВ «АНТ»,  а також 230 000 американських доларів, які я виплатив братам Денисюкам, він буде повертати  помісячно впродовж року рівними частками, починаючи з 1 лютого 2011 р.

Насправді він і не збирався цього робити, а приступив до третього етапу своєї широкомасштабної афери. Віддавши до літа 2011р. мізерні суму від обіцяного, він взагалі в липні заявив, що не збирається повертати 230 000 «Денисюкових» американських доларів, заявивши, що  це були твої «бізнесові ризики» і тому це твої проблеми!!!. Брати Денисюки також відмовляються повертати кошти, мотивуючи свої дії тим, що це мав зробити Ярослав Іванович…

Я звернувся до суду. На даний час мною виграно суд у справі Ратушняк – «Опілля». Рішення вступило в законну силу. Але державна виконавча служба не може виконати цього рішення, оскільки народний депутат і тут все продумав, розпочавши  четвертий етап своєї афери проти мене.

Джоджик Я.І., уникаючи відповідальності, віддав (за моїми даними) ВАТ «Опілля», рахунки якого арештовані, в оренду третім «своїм» особам (за моїми джерелами, це ТОВ «Пивзавод «Опілля» чи ТОВ «Торговий Дім «Опілля») і продовжує свою господарську діяльність, відчуваючи повну безкарність. Копії  судових ухвал та рішень у інших справах долучаю до справи.

Наведені вище факти свідчать,  що в  діях народного депутата України Джоджика Ярослава Івановича та його партнерів Денисюка Владлена і Денисюка Станіслава вбачаються ознаки шахрайства та заволодіння коштами моїми і коштами ТОВ «АНТ», що вчинено за спільною злочинною змовою.

Звертаю також увагу на те, що під час не законного проникнення і пограбування мого помешкання 7 січня 2012 р. з будинку пропав оригінал договору купівлі-продажу частки учасника в статутному фонді ВАТ «Опілля», підписаний мною і Денисюк Лідією Федорівною.(матір’ю Денисюків Владлена та Станіслава.

На мою думку ця крадіжка безпосередньо пов’язана з вище описаними обставинами.

На підставі наведеного, прошу здійснити перевірку вказаних обставин та притягнути винних до відповідальності.

Також прошу вас відкрити кримінальну справу по факту шахрайства зі сторони Джоджика Я.І. та його партнерів Денисюків Владлена та Станіслава.

 М.М. Ратушняк

 

 

 

Завтра у Києві відкриється Master of Political Management

Мати Оксани Макар “мотала” термін за бійку з коханкою чоловіка