Організована злочинність на Тернопільщині у цифрах та фактах

Поділитися
    Протидія організованій злочинності є одним із основних напрямків діяльності тернопільських правоохоронців. Адже протиправні діяння, вчинені зграями, найнебезпечніші. У першому кварталі цього року міліціонери направили для розгляду у суди кримінальні справи з ознаками організованості, у яких зафіксовано понад сім десятків злочинів.
Для прикладу, співробітники обласного УБОЗу викрили дві зграї, які займалися розповсюдженням наркотиків не тільки на Тернопіллі, а й в інших областях держави. Зловмисники налагодили міжнародний канал постачання забороненого медичного препарату, до складу якого входили наркотичні речовини.
Оперативники обласного УБОЗу фіксують хабарництво та кримінальну корупцію, насамперед, у вищих ешелонах влади. За дев’ятьма викритими фактами здирництва порушені кримінальні справи. Йдеться про суми від однієї до сотні тисяч гривень.
    Двом десяткам чиновників доведеться відповідати перед Фемідою за кримінальну корупцію. Серед них державні службовці, посадовці обласного та районного рівнів, функціонери органів місцевого самоврядування та інших контролюючих органів.
На виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» правоохоронці цього року склали і направили у суди 12 протоколів за порушення антикорупційного законодавства. Дві третини з них розглянуті судами, а порушників оштрафовано.
У бюджетній сфері тернопільські міліціонери викрили 12 злочинів. Загальна сума збитків склала понад мільйон гривень. За перші три місяці задокументовано 5 злочинів у сфері земельних відносин. Правоохоронці попередили факти незаконного виділення земельних ділянок площею понад одинадцять гектарів.
    Працівники управління задокументували порушення, пов’язані з легалізацією та відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом. В одному із таких фактів йдеться про стотисячну суму. Порушені кримінальні справи, триває розслідування.

Тернопільська третьокласниця Тамара Воробець пише геніальні вірші

Як тернопільські міліціонери ганятимуть футбольних фанів у Львові (відео)