Тернопілля готується до проведення VIІ Міжнародного інвестиційного форуму

Поділитися

Відбулось чергове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення 27-28 квітня 2012 року в м.Тернопіль VIІ Міжнародного інвестиційного форуму.

На засіданні були розглянуті питання про загальний хід підготовки форуму, а також, зокрема, організації презентації економічного потенціалу регіону в цілому та районів області, виставки товарів промислових підприємств та підприємств агропромислового комплексу регіону, інноваційно-інвестиційної продукції.

Під час засідання також були узгоджені теми секційних засідань. Зокрема, на секції «Залучення міжнародної технічної (зовнішньої) допомоги» передбачається розглянути такі основні теми: «Реалізація проектів «Україна-Хабітат»: кращі практики» (Програми ООН – Хабітат в Україні, Центру муніципального менеджменту (Хабітат), м.Київ); «Пріоритети Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства «Україна – Польща – Білорусь» на 2007-2013 роки. 3-й конкурс парасолькових проектів» (Представництво Спільного технічного секретаріату Програми прикордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства «Україна – Польща – Білорусь»  м. Львів); «Сталий розвиток сільських громад» (Міжнародна благодійна організація «Добробут Громад», м. Київ); «Голландська програма технічної допомоги бізнесу» (Міжнародна програма «PUM» Netherlands Senior Experts, м. Рівне).

Основна тематика секції «Енергозбереження. Розвиток інфраструктури»: «Реалізація енергоефективних проектів в області», «Будівництво вітропарку в Тернопільській області», «Гідроресурси та гідроенергетика Тернопільської області», «Автоматизована система контролю та управління енергоресурсами в житлово-комунальному господарстві», а також презентація проектів: «Регіональний транспортно-логістичний кластер на базі Тернопільського аеропорту», «Цифровий Тернопіль», «Використання можливостей енергосервісних компаній для комплексного вирішення питань енергоефективності та енергозбереження», «Реконструкція санної траси та будівництво об’єктів інфраструктури в м. Кременець», «Впровадження енергозберігаючих біопротекторних технологій очищення промислових і побутових зворотних вод у Тернопільській області».

На секційному засіданні «Розвиток агропромислового комплексу» буде презентовано будівництво в Заліщицькому районі області тепличного комплексу «Едем-Ф», в Тернопільському районі – гуртового сільськогосподарського ринку, а також будуть представлені виробничий потенціал Агрохолдингу «Мрія», виробництво Хоростківським спиртзаводом біоетанолу та ряд інвестиційних проектів в аграрному секторі економіки.

На Тернопільщині, для проходження у квітні процедури актуалізації, вже зареєструвалося 8,5 тис. вкладників Ощадбанку колишнього СРСР

Запропонована реформа ринку праці виглядає непродуманою