У Львові вшанували пам’ять Володимира Івасюка

Поділитися

27 квітня на площі Ринок міста Львова біля фонтану з Нептуном Львівська обласна громадська організація «Борець» провела Вуличні Співи пам’яті Володимира Івасюка.

Вуличні Співи, що відбуваються у Львові кожної п’ятниці, окрім часу посту, стали для львів’ян доброю традицією, де можна відпочити після насиченого робочого тижня, співаючи народних, повстанських та сучасних українських пісень під акомпанемент гітари. Цієї п’ятниці захід був присвячений пам’яті геніального українського композитора та поета Володимира Івасюка. «Відвідування Вуличних Співів – це вже традиція. Кожної п’ятниці разом з друзями поспішаю на площу Ринок, аби поспівати українських пісень. Радію, що мав змогу вшанувати пам’ять українського ґенія на цих співах. Його пісні звучали щиро й стоголосо», – ділиться враженнями львів’янин Юрій Рутар. В підтримку ідеї з обіду до вечора на місці співів було розміщено композицію з гітар, з метою вшанувати таким чином пам’ять про композитора.

Організатори заходу зазначили: «Зазвичай пам’ять вшановують мовчанням, але коли це стосується генія пісні Володимира Івасюка, – ми просто змушені співати!». Під час заходу пролунало більше десяти пісень Івасюка, серед яких найвідоміші «Червона Рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Нестримна Течія», «Пісня буде поміж нас», «Запроси мене у сни».

Фіззарядка для очей від фахівців тернопільської “Клініки Медікус”

Поки міліція охороняє Януковича, в Україні відбуваються теракти