В Надала “зменшились яйця”?

Поділитися

Цікавою виявилася статистика порівняння кількості Великодніх наборів, які від влади отримали малозабезпечені. Якщо раніше чиновники старалися збільшувати кількість подарунків, то цього разу мер їх зменшив. Побільшало лише … самих чиновників, які їх вручають… Парадоксально, але в команді пана Надала працює той, хто при Заставному якраз і організовував процес вручення кошиків. Йдеться про начальника управління транспорту Ігоря Мединського, який ще 2 роки тому очолював управління соціального захисту.
Зокрема, у 2007 році до Великодніх свят роздано 630 продуктових наборів та 550 пасок на  суму 23,9 тис. грн. Великодні подарунки отримали 66 багатодітних сімей, 420  малозабезпечених громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, хворобами, сирітством – читаємо в інтервю з тодішнім заступником міського голови Р.Легким  (http://www.rada.te.ua/novyny/arhiv/5399.html), який згодом і пригрів свого однопартійця-рухівця І.Мединського на підлеглій собі посаді.
У 2009 році кількість охоплених подарунками від влади суттєво зменшилась (якщо сумарно, то майже в 5 разів) – роздано 343 пасок та продуктових наборів для малозабезпечених громадян, та тих, які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, хворобами, сирітством (http://www.rada.te.ua/novyny/arhiv/6947.html). Можливо, політики стратилися на дочасні вибори до обласної ради і не так активно помагали тим, хто цього потребує, адже Великдень в тому році був вже після дня голосування. А можливо, позначилася і світова фінансова криза… Хто зна…
Зате у 2010 році ситуація не просто виправилась, а до отримання халявних наборів долучилися ще і мешканці сіл, які розташовані по сусідству з Малашівецьким сміттєзвалищем (http://www.rada.te.ua/novyny/arhiv/7225.html). Разом подарунки отримали 457 сімей (з них 57 сімей с. Малашівці, с. Миролюбівка, с. Іванківці, с. Лука).
А вже цього року щасливих пільговиків виявилося лише 400, зате вручати подарунки було кому – і міський голова С.Надал і секретар ради І.Турський (http://www.rada.te.ua/novyny/11875.html). До того ж було ще влаштовано концерт силами студентів Галицького коледжу (назву цього закладу безграмотна керівниці прес-служби міської ради Катерина Калуш написала з малої літери – див.вкладений файл). Цікаво, чи згадають малозабезпечених в наступному році, адже вибори до Парламенту пройдуть, і нових скоро не буде…

Сьогодні виповнюється 80 років від дня народження Георгія Петрука-Попика

Завершено передачу державних гуртожитків у комунальну власність