„Конвертована” зарплата до прокуратури доведе

Поділитися


Адже, оголосивши війну виплаті зарплати „у конвертах”, фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ залучають до викорінення такого негативного явища на теренах Тернопільського регіону як органи місцевого самоврядування, так і правоохоронців. Оскільки, на думку тернопільських податківців, протидія „конвертованій” зарплаті – їх спільна справа.

Так, протягом січня-квітня цього року до органів прокуратури для відповідного прокурорського реагування передано матеріали по двох підприємствах, де було виявлено 15 найманих працівників, з якими не укладені трудові угоди на працевлаштування, а також по чотирьох підприємствах, де в 104 випадках виявлено виплату заробітної плати  фізичним особам у «конвертах» на загальну суму 87,6 тис.грн.

Матимуть справу із прокуратурою і підприємства, які тривалий час не виплачують заробітної плати своїм працівникам та не ліквідовують заборгованості по податку на доходи фізичних осіб. Так, до органів прокуратури тернопільськими податківцями передано матеріали по чотирьох підприємствах – боржниках, де заборгованість зі сплати податку на доходи фізичних осіб склала 266,4 тис. грн., по двох суб’єктах господарювання, де заборгованість із виплати зарплати склала 30,5 тис.грн. та по одному товариству, де найманим працівникам виплачували зарплату нижче законодавчо встановленого рівня.

Управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської об’єднаної ДПІ

Над погашенням „зарплатної” заборгованості податківці працюють спільно з органами місцевого самоврядування

За несвоєчасну сплату податків – штраф і пеня