Над погашенням „зарплатної” заборгованості податківці працюють спільно з органами місцевого самоврядування

Поділитися

Напередодні травневих свят фахівці управління оподаткування фізичних осіб взяли участь у засіданні комісій щодо забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати, своєчасності сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання. при Тернопільській міській раді та з питань погашення заборгованості заробітної плати, страхових внесків до пенсійного фонду України та обов’язкових платежів до державного та місцевого бюджетів при Тернопільській районній державній адміністрації. Адже для більш ефективного забезпечення погашення суб’єктами господарювання заборгованості з виплати заробітної плати тернопільські податківці співпрацюють з органами місцевого самоврядування.

Так, під час засідання відповідної комісії при Тернопільській районній держадміністрації було заслухано керівника підприємства, яке допустило заборгованість по виплаті заробітної плати найманим працівникам на суму понад 60 тис.грн. Крім того, проведено бесіду та досягнуто згоди із представниками 5 суб’єктів господарювання-юридичних осіб щодо підвищення рівня виплати заробітної плати найманим працівникам більше 2 тис.грн. на місяць.

Аналогічні питання порушувались і під час засідання комісії при Тернопільській міській раді. Було заслухано 11 посадових осіб суб’єктів господарювання, частина з яких допустили заборгованість по виплаті заробітної плати найманим працівникам, інші сформували податковий борг з податку на доходи фізичних осіб. У результаті керівників цих підприємств зобов’язали вжити невідкладних заходів щодо погашення допущених сум боргів та підвищення рівня виплати заробітної плати. Крім того, 6 приватних підприємців Тернополя погодились з позицією своїх районних колег щодо підвищення рівня виплати заробітної плати найманим працівникам у місяць більше 2-х тис.грн.

Загалом, за наслідками роботи комісій і робочих груп, створених при Тернопільській міській раді та Тернопільській районній державній адміністрації, у складі яких працюють податківці, з початку поточного року погашено заборгованість з виплати заробітної плати 15 суб’єктами господарювання-юридичними особами на загальну суму понад 2 мільйони гривень, відтак до бюджету надійшло майже 236 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Тернополяни не звертаються до податкової бо це безнадійно? За місяць – 6 звернень!!!

„Конвертована” зарплата до прокуратури доведе