Олексій Кайда зі спортивними хлопцями “Свободи не б’є вікон Роману Заставному

Поділитися

Інтернет-газета «Про все» писала замітку-припущення, що Роману Заставному б’ють вікна свободівці Олексія Кайди, які нібито розвалюють КОД. З цієї нагоди ми поспілкувались з головним свободівцем Тернопілля Олексієм Кайдою.
  – Олексію Петровичу, джерела тернопільської інтернет-газети «Про все» стверджують, що Олексій Кайда буде таки балотуватись до Верховної Ради від Тернополя. У політичних колах поширюється інформація, що минулої п’ятниці ви з Романом Заставним не знайшли спільної мови врамках КОДу щодо єдиного спільного кандидата. Тепер нібито буде 5 кандидатів в депутати від Свободи на Тернопіллі…

– Я скажу одне, що ведуться переговори. На рівні КОДу у Києві  щодо погодження кандидатів не лише по Тернополю, але й по всій Україні. Тобто, до сьогоднішнього дня ще не узгоджені всі кандидати. Ви прекрасно знаєте, я неодноразово заявляв, що оголошувати ймовірних претендентів  треба чим найпізніше, щоб влада не мала можливості «опрацювати» близьких та рідних, колег, їхній бізнес. Щоб  влада не мала можливості натиснути. Тому що можна зараз оголосити кандидата, а під вибори підійти з майбутньою тушкою. Тому я проти попереднього оголошення Хоча в інших область лідери об’єднаної опозиції вже знайомлять громадськість з майбутніми кандидатами. І вже є перші сигнали про тиск на них людей, батьків, їхніх дітей тощо.

Щодо Тернополя, повторююсь, ведуться ще переговори. Узгоджуються кандидати.

–          Ви як політик мінімум з 18 річним стажем у «Свобододі» сформулюйте критерії, яким мав би відповідати єдиний кандидат від опозиції.  Для прикладу, яким критеріям мав би відповідати Роман Заставний, якого фактично вже проанонсовано єдиним кандидатом від опозиції по Тернополю…

–          Я не можу конкретно казати за когось. За конкретного політика. Але, перш за все, як показали вибори 2006 року, 2007 року – це має бути людина, яка не зрадить, яка не міняє поглядів дуже швидко і в залежності від певних обставин, ця людина має бути перш за все – НА-ДІЙ-НА! Потім вже професіонал. На першому місці мають бути моральні якості.  Це має бути не бізнесмен. Це моя особиста думка. Бо у влади є завжди важіль впливу на бізнес. Це має бути політик зі стажем, але перш за все з високими моральними якостями.

–          Чи не вважаєте ви дискримінаційним те, що заявляв народний депутат України Василь Деревляний, який буде керувати штабом об’єднаної опозиції на Тернопільщині, що нардепом від Тернопільщини має бути місцевий, уродженець Тернопілля. Ця норма фактично виключає вас з боротьби…

–          Я вважаю, що нардеп має бути перш за все стійким! І все залежить від особитих якостей людини.  Тобто, може бути місцевим, як у нас є. Можна назвати багато прикладів, які нардепи є уродженцями нашого краю, але не були тут жодного разу, не лобіювали інтереси області в парламенті чи Кабміні.  Це все залежить від особистих якостей людини.

–          На завершення розмови спростуйте чи підтвердіть неофіційну інформацію: кажуть що треновані хлопці зі «Свободи» нібито б’ють вікна бізнесу, причетному до Романа Заставного, зокрема колишнього ресторану «Україна» та колишнього кафе «Космос».

–          Це повна маячня.

–          Кажуть, що у вас в партії є збитошні хлопці…

–          Якщо людина фізично розвинута, то ще нічого  не говорить. В партії УДАР є  ще більш спортивніші (сміється)

У Тернополі відбудеться акція протесту «Не здавай молока здирникам!»

Кличко і к теж не б’є вікон екс-меру Тернополя