Тернополяни задекларували 173 мільйони!

Поділитися

Кількість декларантів зросла на 47 відсотків

За лічені дні до закінчення деклараційної кампанії 2012 року мешканці Тернополя і Тернопільського району задекларували понад 173 мільйонів гривень. З них 103,7 млн. грн. задекларовано громадянами, які зобов’язані подати декларації, відповідно їм нараховано до сплати 4,02 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Загалом до Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції 6464 тернополян подали податкові декларації про майновий стан і доходи за 2011 рік, що на 3040 декларантів або 47 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. З них – 1542 декларанти, які були зобов’язані їх подати, а 2070 звернулись до податкової з метою отримання податкової знижки.

Доходи у вигляді спадщини та подарунків задекларували 509 громадян. Їм нараховано до сплати майже 947 тис. грн. податку. Про отримання доходів від здійснення незалежної професійної діяльності заявили 83 декларанти, у результаті до бюджету надійде 891 тисяч гривень податку на доходи. Майже 429 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб нарахували 131 тернополянину, які заявили про отримання доходів від продажу нерухомого  майна.

Долучаться до наповнення місцевих бюджетів особи, які отримували доходи від здачі у найм житла (таких зголосилось 101 особа) та інвестиційний прибуток (46 осіб), вони сплатять відповідно 105 та 185 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Свою дещицю у бюджет внесуть і тернополяни, які отримували дохід від двох і більше податкових агентів і потрапили в шкалу оподаткування 17%.  Таких 307 осіб подали декларації про майновий стан та доходи. Їм нараховано до сплати більше 38 тисяч гривень.

Серед декларантів вже десятеро громадян задекларували дохід у сумі більше мільйона гривень, двоє з них заявили про отримання значних іноземних доходів, інші – про здачу в найм житла та інвестиційні прибутки. Їм донараховано 864 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

На думку тернопільських податківців, такого результату вдалось досягти завдяки активній та широкомасштабній роз’яснювальній роботі. Адже протягом січня-квітня інформаціями щодо необхідності виконання громадянами свого конституційного обов’язку – подання декларації про неоподатковані доходи та сплати податків, рясніли шпальти місцевих періодичних видань, лунали виступи по радіо та телеканалах. Крім того, податківці подумали і про такий важливий інформаційний носій, як гучномовці. Відтак, у найбільших супермаркетах, торгово-розважальних центрах міста до 60 разів на день у кожному лунали аудіо-ролики. Врахували фахівці і той момент, що значна частина населення сприймає інформацію зором. Тому логотип та лозунг цьогорічної деклараційної кампанії „Декларуй. Україні будуй!” було розміщено на сіті-лайтах та біг-бордах у найбільш людних місцях Тернополя, відео-ролик про необхідність декларування доходів постійно транслюється на величезному табло, що розміщене на одному з найулюбленіших місць відпочинку тернополян – Театральній площі, а також на світловому табло „Будинку меблів” фабрики меблів „Нова”.

Тернопільська об’єднана ДПІ щиро дякує усім тернополянам за активну участь у деклараційній кампанії та висловлює сподівання на такий же прояв свідомої громадянської позиції мешканці міста Тернополя та Тернопільського району у наступному році.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

 

 

У Тернопільській об’єднаній ДПІ – новий перший заступник

Тернополяни не звертаються до податкової бо це безнадійно? За місяць – 6 звернень!!!