Який “ведмежатник” перевірить надійність охорони банків Тернопільщини?

Поділитися

В Тернопільській області працює 48 комерційних банків та понад 250 їх відділень. Не зважаючи на те, що більшість банківських установ перебуває під охороною відділу Державної служби охорони УМВС області, питання запобігання злочинним посяганням на об’єкти централізованого зберігання грошових коштів залишається актуальним.

     Корислива спрямованість майнових посягань значною мірою визначає мотивацію вчинення цих злочинів, а ще доступність до об’єктів, де зберігаються значні готівкові кошти, – у першу чергу банківські відділення та їх термінали, які не мають надійного технічного захисту чи охоронної сигналізації. Це переважно стосується установ, розташованих у районних центрах та сільській місцевості. Саме тому нещодавно з ініціативи керівництва обласної міліції в Управлінні Національного банку України в області відбулася зустріч правоохоронців з керівниками банківських установ, на якій йшлося про поліпшення технічного оснащення та охорону банків. Особливу увагу міліціонери звернули на вдосконалення охорони банкоматів за допомогою технічних засобів.
Відомо, що частина банків для власної безпеки користується послугами власної охорони або приватних структур, часто не цікавлячись якістю наданих послуг та спроможністю їхніх співробітників ефективно реагувати на злочинні посягання.
Практика свідчить, що найбільш ефективними засобами протидії скоєння майнових злочинів щодо банківських установ, є встановлення відеоспостереження з можливістю архівації інформації, а також обладнання банкоматів системами охоронної сигналізації з виведенням на спостереження до суб’єктів охоронної діяльності.
Правоохоронці спільно з керівниками банківських установ визначили низку конкретних заходів, спрямованих на недопущення злочинів, пов’язаних з посяганням на фінансові установи. Це і цілодобове інформування у телефонному режимі про зміни в оперативній обстановці пультів охорони недержавних охоронних структур, внесення змін до планів комплексного використання сил і засобів, задіяних в системі єдиної дислокації органів внутрішніх справ, наявність у банківських працівників інформації про телефони чергових частин міськрайорганів, описи прикмет та фотороботи осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів щодо банківських установ та інше.

Перший крок зроблено на витоку річки Горинь

Переїхав до співмешканки, аби криміналити