Тернопільські міліціонери два тижні допомагали львівським правоохоронцям

Поділитися
    Зведений загін міліціонерів з Тернопілля, до складу якого входили беркутівці, патрульні, працівники взводу супроводу облдержавтоінспекції, служби охорони, у червні перебував у столиці Галичини, де відбувалися кілька матчів футбольного чемпіонату Євро-2012. Правоохоронці патрулювали територію Залізничного району міста, забезпечували охорону громадського порядку навколо фан-зони.
     «Працювати доводилося з великою напругою. До фізичного навантаження додавалося ще й психологічне, — розповідає заступник начальника управління МВС України в Тернопільській області полковник міліції Василь Облещук. — Працівники ДАІ, для прикладу, часто вирушали з бази ще о 8 годині ранку. З 14-ї години пополудні і приблизно по 2-у годину ночі несли службу патрульні, беркутівці, співробітники підрозділу служби охорони».
    З плином днів львівські маршрути стали для усіх тернопільських міліціонерів звичними. Окрім даішників, яких господарі залучали до роботи не тільки біля під’їздів до футбольної арени. «Наше головне завдання — профілактика, — розповідає керівник групи тернопільської ДАІ Олександр Подсаднюк. — Доводилося брати участь в оформленні більше десятка ДТП, під час яких, на щастя, обійшлося без потерпілих».
Напередодні приїзду тернопільських журналістів в гості до своїх міліціонерів, безсонною була ніч для вибухотехніків та кінологів, котрі дбали про безпеку на футбольній арені.
… Свій півторакілометровий маршрут на львівській вулиці міліціонери з Борщівського району Іван Гаплик та Олег Винник вивчили до деталей. Суттєвих правопорушень патрульні не зафіксували. Тернополянин Андрій Мовчан міліцейські погони отримав нещодавно. Перед тим був вишкіл, а ще раніше — армійська служба. Старший інженер-інспектор центру технічної охорони ВДСО тернополянин Євгеній Гладчук і його напарник міліціонер-водій з Борщівщини Михайло Гарбуз патрулювали відому вулицю Городоцьку. Не зважаючи на те, що міліціонери не місцеві, вони із задоволенням пояснювали усім приїжджим, в тому числі й іноземцям, як добратися до того чи іншого місця. Для лейтенанта міліції Є. Гладчука спілкування англійською не є проблемою. Каже, що найчастіше гостям доводилося давати орієнтири щодо розташування аеропорту, стадіону та вокзалу.
    Форменні мундири беркутівців серед найщільнішого натовпу найпримітніші. З центру Львова до фан-зони поспішали розмаїто-екзотичні групи вболівальників. Червоно-білі акценти в одязі данців підсилювалися головними уборами, що вказували на їхній родовід від вікінгів. Ні з чим не сплутаєш. Німці теж афішували свої національні чорно-червоно-жовті кольори. Дехто з іноземців підходив до наших спецназівців. Цікавилися найпростішим: де найближчий бар, як знайти таксі… Кожний отримував візитівку з телефоном інформаційної сервісної служби, усні відповіді — від волонтерів.

Загалом ситуація у Львові упродовж тих двох тижнів, що минули під знаком Євро-2012, була спокійною. Зведений загін тернопільських міліціонерів, який добросовісно виконав свою роботу, з нетерпінням очікують вдома.

Тернопільські міліціонери попередили конфлікт між вболівальниками на неофіційній фан-зоні

У тернопільської міліції акція за пів ціни