Будьте обережні: шахраї виманюють готівку в обмін на свічки

Поділитися
    Винахідливість шахраїв не стоїть на місці. Лиходії вдаються до різноманітних способів, аби виманити якнайбільше грошей. А люди внаслідок надмірної довірливості інколи втрачають значні суми заощаджень.
Нещодавно два шахрайства сталися у Збаразькому та Бучацькому районах. У обидвох випадках потерпіли пенсіонерки. Спритник виманив у літніх жінок гроші в обмін на свічки.
     Лиходій діяв за простою схемою: поблизу церкви підходив до самотніх жінок і пропонував їм купити у нього звичайні свічки. На перший погляд, жодного обману. Та лиходій умів добре затуманити голови потенційним покупцям. Запевняв жінок, що ніби священик замовив свічки для потреб храму, але якраз поїхав кудись у справах. Пропонував пенсіонеркам заплатити за свічки, віднести їх до церкви наступного дня, а гроші, мовляв, отець їм відразу поверне. Довірливі старенькі так і робили. Звісно, священнослужитель про покупку нічого не відав. Ошукані пенсіонерки, втративши майже тисячу гривень, звернулися за допомогою до працівників міліції. Зловмисника розшукують.
Міліціонери вкотре звертаються до жителів області: не довіряйте незнайомцям, тим паче, коли вимагають гроші чи якісь інші цінні речі. Дотримуйтеся елементарних вимог безпеки, аби не потрапити в тенетах шахраїв. Якщо ж бачите підозрілих осіб, не зволікайте, одразу звертайтеся до працівників міліції.

Степан Барна їде до Києва, щоб приєднатися до голодування проти Закону України «Про мови»

Як Арсеній Яценюк захищав українську мову (відео)