Квартирних крадіїв з Луганська міліціонери затримали у Тернополі

Поділитися
    Трьох уродженців Луганської області тернопільські міліціонери затримали за підозрою у вчиненні серійних крадіжок. За три дні перебування у Тернополі зграя вчинила три крадіжки і чотири спроби проникнути до чужих помешкань.
До осель злодії проникали шляхом зламування замків. Ті господарі, котрі зекономили на власній безпеці, розплатилися втратою майна. З одного із таких помешкань зловмисники винесли золоті прикраси та алкогольні напої іноземного виробництва на суму майже дев’ятнадцять тисяч гривень. Того ж дня крадіжка сталася в іншій квартирі у центрі міста. Серед білого дня гастролери поцупили з чужої оселі техніку та ювелірні прикраси на понад двадцять тисяч гривень.
    Не зовсім успішна вилазка очікувала крадіїв наступного дня. У ще одній чужій квартирі, окрім тисячі гривень та золотої каблучки, їм не вдалося нічого більше знайти. А ще були невдачі, коли під тиском інструментів та професійністю злодійських навичок не ламалися надійні замки дверей.
Як розповів начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Олександр Хілюк, до Тернополя лиходії заїхали дорогою зі Львова. Чи був намір зумисне осісти на декілька днів у Тернополі – невідомо, але однією з причин стала поломка автівки, на якій пересувалися гастролери. Машину правоохоронці знайшли на станції техобслуговування, де якраз очікували на доставку необхідних комплектуючих для її ремонту.
    Як з’ясувалося, луганчани уже мали чималий кримінальний досвід у вчиненні майнових злочинів. Двоє підозрюваних мають непогашені судимості за розбійні напади та квартирні крадіжки.
На даний час усі троє гастролерів затримані і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Проти них порушені кримінальні справи за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України. Отож, реальним може бути покарання для квартирних крадіїв – від трьох до шести років позбавлення волі.

Замість додаткового заробітку – кримінальна справа за хабарництво

На Підгаєччині відбувся фестиваль «Один Бог, один народ, одна Україна»