На Підгаєччині відбувся фестиваль «Один Бог, один народ, одна Україна»

Поділитися

Валентин Наливайченко взяв участь у фестивалі «Один Бог, один народ, одна Україна», який відбувся в Духовному центрі на Кам’яній горі поблизу монастиря Святого Василія в селі Завалів Підгаєцького району.

Фестиваль був започаткований з ініціативи місцевого духовенства православної та греко-католицької церков з метою пропагування української духовної та народної пісні, відкриття нових імен виконавців, розвитку культурного життя району та області.

Щороку у фестивалі беруть участь 30-40 хорових і вокальних колективів з різних районів області, а також гості з Івано-Франківщини.

Наливайченко звернувся до учасників фестивалю з вітальним словом.

«Українці сильні, коли вони єдині. Основою цієї єдності мають бути вірність Україні та вірність Богові, патріотизм і християнські цінності», – сказав він.

«Пісня виражає духовну силу і єдність нашого народу, тому ми маємо зробити все для того, щоб зберегти нашу духовну пісенну спадщину. Це –завдання не тільки для міністерства культури, яке має забезпечити запис усієї національної пісенної спадщини та її популяризацію через систему освіти і ЗМІ. Це – завдання для кожної громади, церкви та родини, адже саме там відбувається духовне виховання нового покоління українців», – наголосив Наливайченко.

«У цьому також особлива місія вашого фестивалю, і я дякую його організаторам і учасникам за те, що він відбувається і дає поштовх для духовного зростання та примноження пісенної спадщини нашого народу», – додав він.

Квартирних крадіїв з Луганська міліціонери затримали у Тернополі

Зарваниця готується до прощі