Сім раз подумай один раз розлучись

Поділитися

П’ятнадцятирічний шлюб Бучацької родини дав тріщини.

В залі судового засідання сидять вже майже колишні чоловік з дружиною. Без жодних прирікань та скандалів вони просять суд розірвати шлюб, який втратив будь які ознаки любові та взаємоповаги. Окреме проживання та стосунки “на стороні” поставили фінальну крапку у відносинах. І навіть двоє дітей не тримають їх разом.

Відповідно до вимог Сімейного кодексу України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, так як встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам кожного з них, інтересам їхніх дітей, сумісне життя подружжя є неможливим, шлюб існує лише формально і обидві сторони наполягають на розлученні.

І здавалося б, що все закінчено і поставлена остання крапка, та раптом чоловік подає апеляційну скаргу. Невідомо що змінилося в його свідомості за декілька днів, та він вимагає скасувати рішення Бучацького районного суду про розірвання шлюбу. Незважаючи на те, що він ініціював і вимагав розлучення, виступав як позивач по справі, тепер чоловік наполягає на передчасності рішення суду, на неповній мірі дослідження можливостей збереження шлюбу. Та очевидно, що проблема не у суддівському рішенні. Сподіваємося, що через пару місяців у суд не поступить новий позов від цього громадянина про повторне розірвання шлюбу.

 

Людмила Залецька. Прес-секретар апеляційного суду Тернопільської області.

Віталій Ломакович: «Влада мала б захлинатися в сльозах цих людей»

На Тернопільщині заступник головного лікаря одержував неправомірну вигоду з інвалідів