Сьогодні ввечері відбудеться церемонія відкриття ХХХ Олімпійських ігор, які цього разу відбуваються у Лондоні

Поділитися

Вона пройде на Олімпійському стадіоні, а початок змагань ознаменують удари Біг-Бена і тисяч інших дзвонів по всій Великобританії протягом трьох хвилин, повідомляє Перший Національний.

Невід’ємною частиною святкування початку Олімпійських ігор стане парад країн-учасниць.

Першою, за традицією, на олімпійський стадіон вийде команда Греції, як країни, що подарувала світові Олімпійські ігри, а замикатиме колону збірна Великої Британії.

Право оголосити Ігри ХХХ Олімпіади відкритими буде надано Її величності Королеві Великої Британії Єлизаветі ІІ.

Британські ЗМІ повідомляють, що головними героями церемонії відкриття Олімпійських ігор стануть літературні персонажі.

За задумом організаторів, шоу почнеться з пробудження в центрі олімпійського стадіону 12-метрового злого чаклуна Волдеморта, героя книг про Гаррі Поттера.

Також на спортивній арені глядачі зустрінуться з Алісою з “Країни чудес”, капітаном Крюком з “Пітера Пена”та Круеллою де Вілль з історії “101 далматинець”.

Олімпійський прапор на флагштоку головної арени Ігор ХХХ Олімпіади буде піднято під звуки офіційного гімну – пісні “Survival” у виконанні гурту “Muse”.

Кульмінацією церемонії відкриття буде запалення Олімпійського вогню, який палатиме над стадіоном протягом усього періоду проведення змагань.

Режисером шоу є Денні Бойл.

У церемонії відкриття Олімпійських ігор буде брати участь в цілому 15 000 осіб, серед яких будуть імениті гості. За своєю музичною складовою церемонія цілком зможе замінити знаменитий рок-фестиваль в Гластонбері, а фінальним акордом буде виступ Сера Пола Маккартні.

Офіційну делегацію від України на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Лондоні очолить Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Також до складу делегації увійдуть міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник і голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Саффіулін.

Пряма трансляція відкриття відбудеться  27 липня о 23:00  на Першому національному.

Президент України Віктор Янукович привітав спортсменів-учасників XXX літніх Олімпійських ігор у Лондоні.

6 серпня Тернопіль і Україну охопить страйк

У Тернополі можна безкоштовно протестуватися на гепатит С