Спалювання стерні може призвести до пожежі і штрафу до 1700 гривень!

Поділитися

Велика  кількість диму від випалювання стерні, сухої рослинності, створює безпосередню загрозу для життя людини, сприяє появі підвищеної кількості запальних захворювань органів дихання і очей, захворювання серцево-судинної системи.

Крім  того, дим негативно впливає на стан навколишнього природного середовища – знижує родючість ґрунтів, порушується  їх структура, зменшується протиерозійна  стійкість, забруднюється атмосферне повітря. З’являється пожежна загроза лісових пожеж та загоряння житлових будинків.

З метою недопущення виникнення вищезазначених негативних чинників, протидії масовим пожежам в лісах, на торф’яниках та сільгоспугіддях, а також керуючись природоохоронним законодавством Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проводять спеціальні рейди-перевірки.

За  самовільне спалювання адміністративний кодекс України (ст. 77-1) передбачає штрафні санкції:  від 170 до 340 грн. – громадянам;  від 850 до 1190 грн. – посадовим особам. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 грн., на посадових осіб від 1190 до 1700 гривень.

Тож, вкотре наголошуємо: не порушуйте природоохоронне законодавство, адже Держекоінспекція у Тернопільській області здійснює посилений контроль за дотриманням вимог чинного законодавства та пильнує за станом навколишнього природного середовища. Порушників буде покарано!

Служба безпеки України викрила шпигунську діяльність двох іноземних громадян

Як файно дбають у Тернополі про інвалідів (офіціоз)