Мобільна бригада роз’яснювала податкове законодавство платникам Гусятинського і Теребовлянського районів

Поділитися

Формування високої податкової культури населення, що пов’язано з інформаційною обізнаністю платників податків, – один із пріоритетних напрямів діяльності державної податкової служби у Тернопільській області. Вчасне отримання громадянами інформації з питань податкового законодавства сприяє своєчасному та в повному обсязі виконанню ними своїх конституційних обов’язків перед державою. З цією метою в ДПC у Тернопільській області створено виїзну мобільну бригаду з розгляду звернень, запитів платників податків та роз’яснення норм податкового законодавства. Вона щомісяця виїжджає у різні райони області. Відтак громадяни мають змогу поспілкуватися з кращими фахівцями податкової служби області.

В рамках цього проекту представники ДПС у Тернопільській області днями побували у Гусятинському районі. Зокрема, в. о. першого заступника голови – начальника управління податкової міліції ДПС у Тернопільській області Ігор Сторожук відповідав на дзвінки громадян району під час телефонної «гарячої» лінії, а також провів виїзний особистий прийом громадян.

Згодом провідні фахівці ДПС у Тернопільській області провели кущовий семінар із громадянами та суб’єктами господарювання Гусятинщини та Теребовлянщини з актуальних питань спрощеної системи оподаткування, оподаткування податком на доходи фізичних осіб, ПДВ, податком на прибуток. «Робота над вдосконаленням Податкового кодексу продовжується. Окремі питання, такі як, скажімо, спрощена система оподаткування, вдалося узгодити, в тому числі і за рахунок пропозицій громадськості. Тому наша позиція – за активну участь громадян та підприємницької спільноти у вдосконаленні як податкового законодавства, так і системи адміністрування податків, спрощення податкових процедур» – зазначив Ігор Сторожук. Учасники семінару ознайомилися також із порядком розгляду звернень громадян до органів податкової служби.

На завершення роботи семінару присутні активно долучилися до обговорення норм Податкового кодексу України щодо практичного його застосування та отримали кваліфіковані відповіді на численні запитання.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

Тернопільським артилеристам – 70!

Завдяки податківцям Тернопілля заборгованість із виплати зарплати зменшилася майже на 16 млн. грн.