Андрій Давиденко оголосив про початок Всеукраїнської акції на підтримку будівництва Патріаршого собору УГКЦ у Києві

Поділитися

Народний депутат України Андрій ДАВИДЕНКО презентував громадську ініціативу «Київ – Соборний» на підтримку завершення будівництва Патріаршого Собору Української Греко-Католицької церкви у Києві. Презентація відбулася 20 вересня в інформагенції УНІАН.

«Сьогодні для українців як ніколи важливою є розбудова свого Українського світу. В умовах тотального наступу на українські цінності важливо ці цінності доносити до якомога більшої кількості людей, поширювати їх серед ширших верств суспільства. Одним з важливих елементів цієї стратегії є утвердження Києва як Патріаршої столиці всіх українців. Українська влада активно підтримує та фінансує лише одну конфесію, тому будівництво Патріаршого Собору УГКЦ відбувається виключно на кошти небайдужих українців. Тому ми ініціюємо громадський рух на підтримку завершення будівництва Собору у Києві», – повідомив Андрій Давиденко.

Громадський діяч зазначив, що громадська ініціатива відкриє центри збору коштів у всіх областях України та організує рекламну кампанію, яка дозволить прискорити збір коштів на добудову Патріаршого Собору. Зокрема, залучити до ініціативи підприємницьку спільноту та інших небайдужих людей.

Андрій Давиденко переконаний, що до 1025-ліття Хрещення Русі-України Українська Греко-Католицька церква остаточно та назавжди перенесе Патріарший центр у Київ, що стане вирішальним кроком на шляху творення єдиної Соборної Української церкви.

Відтак, представники громадської ініціативи прийняли звернення до українців, у якому

закликали долучитися до збору коштів на добудову Собору.

 

 

Начальником Держфінінспекції в Тернопільській області призначено Федора Бортняка

Дівчата з “перцем” протестують Кайду