Азарову і Богатирьовій вже написали про знищення в Заліщиках санстанції

Поділитися

Премєр-міністру України

                                                                         АЗАРОВУ М.Я.

                                                                                   Міністру охорони здоровя України

                                                                         БОГАТИРЬОВІЙ Р.В.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

 Шановний Миколо Яновичу!

          До мене звернувся голова профспілкового комітету Державного закладу «Заліщицької районної санітарно-епідеміологічної станції» м. Заліщики Тернопільської області Г.Д. Брусяк від імені трудового колективу та профспілкового комітету з проханням сприяти збереженню відділення в м. Заліщики ДЗ «Заліщицька райСЕС».

Система Державної санітарно-епідеміологічної служби працює протягом 86-и років, яка попередила епідемії багатьох інфекційних захворювань. Близько 70 років її працівники приймали участь у ліквідації наслідків епідемії холери м. Одеса, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та землетрусу у м. Спітак Вірменської РСР, ліквідації надзвичайних ситуацій під час повені у 2008р. та інших надзвичайних ситуаціях. Робота спеціалістів райсанепідстанції неодноразово відмічалась на державному, обласному та районних рівнях, про що свідчать надіслані багаточисленні грамоти та подяки на адресу трудового колективу.

Важливим є те, що спеціалісти державної санепідслужби, які здійснюють попереджувальний та поточний нагляд за харчовими продуктами, за підлітковими дитячими закладами, закладами оздоровлення, водопостачання, охороною зовнішнього середовища та ґрунту, мають не тільки медичну освіту, але й відповідну спеціалізацію по всіх гігієнах, володіючи при цьому методиками обробки показників стану здоров’я населення Заліщицького району.

Під санітарно – гігієнічним контролем санепідслужби знаходиться 790 об’єктів, а саме: харчові об’єкти – 281, загальноосвітні школи – 46, дошкільні навчальні заклади – 30, шкільні і студентські їдальні – 41, 3 середніх спеціальних заклади, багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр, в якому навчаються і виховуються хворі діти, дитячий санаторій, ДОЗ «Ромашка» с.Нирків, позашкільні заклади, лікувальні заклади, водопостачання. Кількість населення у районі 52 тисячі.

На початок 2012 року в установі, яка розміщена в IV зоні радіоекологічного забруднення, працював 61 працівник. З них оперативних спеціалістів -18, в 6- ти лабораторіях працювало 16 чол., в дезінфекційному відділенні – 5 чол., радіологічному відділенні – 4 чол., решту – допоміжна ланка: мед статистики, санітарки, господарська служба.  Станом на 01.09.2012р., після проведеного двохразового скорочення, залишилося 43 працівники. З них ще попереджено 8 чол. про скорочення з 01.10.2012р. На 01.01.2013р. було затверджено робочою групою Тернопільської обласної санстанції граничну чисельність працівників ДЗ «Заліщицька райсанепідстанція» в кількості 24,5 ставки, що призвело до скорочення служби на 62%, при запланованій 50%.

Прошу Вас, шановний Миколо Яновичу, сприяти збереженню відділення в м. Заліщики ДЗ «Заліщицька райСЕС» для надання санітарно-епідеміологічних послуг і максимально зберегти високий професійний кадровий склад санітарно – епідеміологічної служби та зменшити негативні наслідки оптимізації, а також – не поповнювати ряди безробітних за рахунок працівників. Адже здоров’я людей –  безцінне.

Прошу Вас повідомити мене та заявника про прийняте Вами рішення.

З повагою,  народний депутат України                                                  

голова підкомітету з питань інформаційної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони    Іван Стойко               

Дружина губернатора Хоптяна порушила закон у Теребовлі

ОУН закликає не віддавати жодного голосу регіоналам, комуністам та їх агентам