Бучаччанин ходив до лікарень красти

Поділитися
    Співробітники Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ затримали «лікарняного» злодія. Молодий чоловік, час від часу навідуючись до нашого обласного центру, обкрадав пацієнтів медичних закладів.
    Зловмисник на деякий час своїм місцем перебування обрав Бучацький район нашої області. Але й там числився хіба що на папері, бо майже весь свій вік змарнував у колоніях. За 36 прожитих років п’ять разів був судимий. Переважно за майнові злочини. Останній «етап» проходив не тільки за вчинення крадіжки, а й за злочини, пов’язані з наркотиками. Наприкінці минулого року знову отримав шанс виправити своє життя – був звільнений з в’язниці – та не скористався ним. Сьогодні він «герой» п’яти нових кримінальних справ, порушених слідчими міської міліції за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу.
Зі слів начальника Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Олександра Хілюка, 36-річного чоловіка міліціонери підозрюють у вчиненні крадіжок з медичних закладів. За попередніми даними, зловмисник час від часу приїжджав до Тернополя з Івано-Франківська, де мешкав, винаймаючи готельний номер. Звісно, за можливість мати дах над головою та ще й у готелі, треба було платити, а де взяти кошти, якщо працювати бажання не було. Вихід зловмисник знайшов – красти.
Як вдалося встановити оперативникам карного розшуку, першу вилазку лиходій здійснив у березні цього року. З палати клінічної обласної лікарні у важко хворого пацієнта поцупив гаманець з грошима та документами, мобільний телефон. Без докорів сумління та краплі співчуття до пенсіонера, якого обікрав, він на власний розсуд розпорядився його майном. Наступною жертвою зловмисника стала пацієнтка дитячої обласної лікарні. У неї зловмисник теж поцупив мобільний, який збув на ринку.
Переважно саме пацієнти обласної дитячої та клінічної обласної лікарні для дорослих були жертвами лиходія. Заходив до медичних закладів в обідню пору і, користаючись тим, що усі йшли на обід, безперешкодно проникав до палат. Таким чином вдалося поцупити ще два ноутбуки і майже три тисячі гривень у хворих людей.
Розкошувати й далі за чужий кошт гастролеру завадили тернопільські правоохоронці. Сьогодні підозрюваний перебуває під арештом. Міліціонери також з’ясовують, чи, бува, не наслідив «герой» в інших містах.

“Дні українського кіно” в Тернополі, Кременці та Збаражі проведе благодійний Фонд “Галичина-Волинь” Володимира Клименка

Як міністр культури України у Бучачі хотів святиню до Лувру відправити і чому піймав облизня (відео)