Якщо продавець відмовляється надати податкову накладну

Поділитися


Я платник податку на додану вартість, мені відмовляє продавець надати податкову накладну, які мої дії? 

Відповідно до п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями у разі відмови продавця товарів надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення, чи порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника. Це дає підстави для включення сум податку до складу податкового кредиту. Слід зауважити, що до заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» із змінами та доповненнями, що підтверджують факт отримання таких товарів.

Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.

 

Детальніші роз’яснення з даних питань ви можете отримати, завітавши на веб-сайти ДПС України (sts.gov.ua) та ДПС у Тернопільській області (www.rsta.tr.ukrtel. net), або за телефоном: 15-07.

 

  Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Тернопільської об’єднаної ДПІ

Сплата за видобування прісних підземних вод

Тернопільські прокурори “добрались” до реклами