Квартирно-експлуатаційний відділ у Тернополі зобов’язаний сплатити 149 тисяч гривень штрафу!

Поділитися

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області під час перевірки Квартирно-експлуатаційного відділу м. Тернопіль виявила порушення природоохоронного законодавства, а саме: викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від котельні, що знаходиться за адресою вул. Дубовецька, 1 м. Тернопіль, яка функціонує на природному газі без дозволу на викиди, що є порушенням ч. 5 ст. 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.

За викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу Держекоінспекцією у Тернопільській області нараховано збитки Квартирно-експлуатаційному відділі м. Тернопіль на суму 149 265 гривень,

27 квітня 2012 року Господарським судом Тернопільської області прийнято рішення про стягнення з КЕВ збитків. Квартирно-експлуатаційний вілліл не погодився з даним рішенням і подали апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду про скасування рішення місцевого господарського суду.

27 серпня 2012 року Львівським апеляційним господарським судом у задоволенні вимог апеляційної скарги КЕВ відмовлено. Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернопіль зобов’язано сплатити збитки завдані державі на суму 149 265 гривень.

Положення статей 33, 34 Закону України “Про охорону атмосферного повітря” передбачає, що особи винні у викидах забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноважених на те органів виконавчої влади несуть відповідальність згідно з законом, шкода завдана порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря, підлягає відшкодуванню у порядку та розмірах, встановлених законом, повідомили “Про все” у прес-службі  ДЕІ у Тернопільській області

Отець Марко Ярослав Семеген розповість у Тернополі про благословення собору Святої Софії у Римі

Ярослав Джоджик закликає Табачника проявити ревність і у відстоюванні інтересів українців