Наскільки примітивно відзначать в Тернопільській області 70-у річницю утворення Української Повстанської Армії

Поділитися

Учасники організаційного комітету з відзначення в Тернопільській області 70-ї річниці утворення Української Повстанської Армії обговорили проведення свята

            Відбулося засідання оргкомітету з відзначення 70-ліття УПА в області, у якому взяв участь голова обласної ради Олексій Кайда. Йшлося про заходи, котрі відбуватимуться в рамках святкування.

Очільник облради наголосив на необхідності встановлення на Тернопільщині щорічного, офіційно прийнятого, свята (14 жовтня) Українського війська. Такий проект рішення  вже готується на розгляд сесії обласної ради. Також Олексій Кайда підкреслив необхідність відзначення усіх ветеранів УПА та вручення їм матеріальних допомог до свята. «Ми повинні віддати належну шану нашим героям. Вони проливали кров за незалежну Україну. Саме на таких прикладах мають виховуватись нові покоління українців»,- сказав голова обласної ради.

У рамках свята в Українському домі «Перемога» відбуватимуться демонстрації фільмів про ОУН –УПА, експонуватимуться тематичні виставки у державному архіві та краєзнавчому музеї. Також пропонується у Тернополі провести фестиваль повстанської пісні «Повстанські ночі», на майданах обласного центру виступатимуть українські гурти із патріотичними піснями, засобам масової інформації рекомендується розмістити документальні матеріали про УПА, спогади учасників визвольних змагань, освітнім закладам – провести уроки, лекції, присвячені героїчним постатям визвольної боротьби тощо.

А ви як гадаєте, як потрібно вшановувати гідно героїв? Що б ви запропонували владі?

Влада зганяє вчителів на зустріч з «незалежним» Чайківським

Чому журналісти «За Збручем» приплели лісівниче свято до політики?