Після Мальти, у 2016 році, делегати 20 духовних центрів Європи завітають до Зарваниці

Поділитися

Зарваницю представили на 10-му Конгресі Марійського європейського зв’язку

Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 18-21 вересня зібралися в Римі (Італія) на 10-ту, ювілейну, зустріч. Тема заходу – “Другий Ватиканський Собор та значення його постанов у житті Католицької Церкви”. У ході триденної зустрічі учасники обговорили зокрема особливості кожного паломницького центру, ділилися пастирським досвідом та налагоджували співпрацю.

Головну конференцію очолив кардинал Антоніо Марія Вельйо (Antonio Maria Vegliò), президент Папської ради з питань душпастирства емігрантів та подорожуючих. Архиєпископ виголосив доповідь “Напрямки душпастирства паломників в динаміці Другого Ватиканського Собору”.

На ювілейну зустріч також прибули представники п’яти найбільших світових Марійських духовних центрів – із Бразилії (Апаресіда), Мексики (Ґваделупе), Руанди (Кібехо), В’єтнаму (Ла Ванк) та Індії (Вайланканні). Запрошені гості представили присутнім фільми про свої паломницькі місця.

Марійський духовний центр “Зарваниця” представили о. Володимир Фірман, адміністратор, та о. Андрій Романків, особистий делегат Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка). За словами о. Андрія, наступного разу делегати 20 найвідоміших духовних центрів Європи зберуться на острові Мальта, а в 2016 році – у Зарваниці, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Як у Лосятині на Кременеччині працюють молочний і ягідний кооперативи

Наливайченко: «УДАР» захистить вибір кожного українця