Представники об’єднаної опозиції стали на заваді фальсифікаціям у ОВК №164. В окружній комісії у м.Збаражі бійки, скандали і масові порушення виборчого закону

Поділитися

Все почалося з протиправної реєстрації кандидатур до складу дільничних виборчих комісій Партії Регіонів.

18 вересня 2012 року близько 22 год. Партія Регіонів та їх сателіти принесли в ОВК № 164  42 подання від різних партій. На вимогу уповноважених та спостерігачів ОВК о 24.00 год. припинило прийняття подань про що було зроблено запис у відповідному журналі реєстрації.  Після цього провладні члени ОВК внесли пропозицію прийняти дані подання. Цю пропозицію  категорично заперечили представники опозиції так як вона суперечить Закону про вибори.

До 24.00год 18.09.2012р  було прийнято біля 20 подань із 42 принесених.

Все це знімали  на відеокамери представниками ЗМІ і спостерігачі від опозиції.

Після цього як представники партій,  які принесли дані подання  в ОВК залишили не здані подання у чорних поліетиленових кульках  в приміщенні ОВК  і зникли в невідомому напрямку, голова ОВК дала розпорядження винести з приміщення всі кульки (їх вмісту ніхто не перевіряв і в них могли би бути вогненебезпечні речовини,які могли знищити наявні в ОВК документи). Приміщення ОВК було закрите , опечатане і здане під охорону органам внутрішніх справ.

Під ОВК ж розгорнулася справжня битва. На допомогу однопартійцям прийшла голова Збаразької районної ради   Розвадовська Н.І., яка перебуваючи на посаді очолює виборчий штаб Партії Регіонів.   Площа перед ОВК була заповнена як виборцями  так і представниками політичних партій та кандидатами в народні депутати. Виникала шарпанина, під час якої винесені з приміщення  чорні пакети зникли у невідомому напрямку.

Весь наступний день  подіями в ОВК №164  займалися  міліція,  прокуратура та СБУ.

Варто сказати, що ОВК №164 у м.Збаражі розташовується у стінах колишнього монастиря. І на освяченій землі сьогодні політикани від влади цинічно займаються фальсифікаціями, лицемірством та порушенням закону.

Смайлику – 30

Юрій Чижмарь заявляє про грубе порушення виборчого законодавства з боку голови окружної виборчої комісії