Юрій Чижмарь заявляє про грубе порушення виборчого законодавства з боку голови окружної виборчої комісії

Поділитися

В ніч з 18 на 19 вересня спливав термін подачі до окружних виборчих комісій кандидатур до дільничних комісій. Партія влади, як завжди, в останню чергу подавала свої кандидатури в ОВК 167 округу, створюючи чергу, але це не головне. Головна проблема – це спосіб, який обрали представники влади. Отож, кандидат від Партії Регіонів Сергій Петренко продемонстрував, як влада дотримується своїх обіцянок про демократичні та прозорі вибори. Він привіз подання від 42 (!!!) партій-сателітів, що власне є грубим порушенням закону про вибори, і вимагав, щоб члени комісій їх зареєстрували. При цьому жодного представника чи уповноваженої особи від даних партій в окружній комісії присутніх не було.


Відтак, майже всі члени комісії відмовилися це робити, але знайшлися і такі, хто не побачив порушення законодавства і погоджувався прийняти документи. В результаті виникла суперечка, яка дійшла навіть до виклику міліції. Втім, це не допомогло і в четвертій годині ранку (!) голова комісії пані Світлана Міркушина разом з кандидатом Сергієм Петренком зареєструвала цих людей, тим самим продемонструвавши всім, наскільки «чесно і відкрито» будуть проходити вибори й на чию користь працюватиме ОВК.

Юрій Чижмарь:

– Злодіяння найчастіше здійснюються під прикриттям ночі. Але ж щоб так нахабно і відверто порушувати закон?! Я вражений, проте одними емоціями не змусиш дотримуватися чинного законодавства. Відтак, ми готуємо скаргу в ЦВК і в прокуратурута позов до суду на дії голови окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №167 Міркушиної Світлани Дмитрівни, котра одним махом двічі порушила Закон України «Про вибори народних депутатів України».

Представники об’єднаної опозиції стали на заваді фальсифікаціям у ОВК №164. В окружній комісії у м.Збаражі бійки, скандали і масові порушення виборчого закону

Сьогодні на телеканалі TV-4, під час “дебатів”, ударівець Петровський поширить компромат про “наркоділера-Чайківського”?