Сесія Європейського молодіжного парламенту відбувається в Тернополі

Поділитися

Сьогодні з 9.30 до 14.00 за адресою вул. Білогірська, 10 (Політехнік) в конференц-залі на першому поверсі (двері біля гарберобної, потім на право і в кінець) відбуватиметься Генеральна асамблея, на якій учасники-делегати  представлятимуть свої резолюції

3-й Inter-Rail Тур

ЄМП-Україна

 9 – 16 вересня, 2012

 15 міст

 

Європейський Молодіжний Парламент – Україна

 Про ЄМП

 

Європейський Молодіжний Парламент (ЄМП) – це міжнародна аполітична незалежна молодіжна організація. На сьогодні ЄМП – це одна із найбільших Європейських платформ для  політичних  дебатів,  міжкультурного  діалогу,  політичної  освіти  та  обміну  ідеями  між молоддю  з  усієї  Європи.  ЄМП  являє  собою  мережу  із  36  європейських  осередків  та організацій, у яких  тисячі молодих людей проявляють свою волонтерську активність. ЄМП заохочує  молодь  до  незалежного  мислення  та  соціально-політичної  ініціативи,  а  також сприяє отриманню необхідних соціальних та професійних вмінь та навичок. Усі національні комітети функціонують на однакових засадах.

 

Європейський Молодіжний Парламент – Україна – це національний комітет ЄМП. Головними цілями нашої організації є:

 

  • Просування  ідеї  інтеграції  України  до  Європейського  Союзу шляхом  підвищення обізнаності громадськості з такими європейськими цінностями як демократія, права людини та гуманістична політика;

 

  • Розвиток партнерських стосунків між національними та міжнародними неурядовими організаціями;

 

  • Започаткувати    співробітництво    між     українськими     молодіжними     неурядовими організаціями у рамках Цілей Розвитку Міленіуму, виданими у вересні 2000 р. ООН;

 

  • Сформувати  активну  конструктивну  позицію  молоді  щодо  європейської  інтеграції

України;

 

  • Створити позитивний імідж України за кордоном.

 

Основним   видом    діяльності    нашої     організації    є    проведення    молодіжних конференцій                         на    території    України    з    метою    сприяння    міжкультурному    діалогу     та неформальній освіті.   Методологічна основа ЄМП включає побудову команд учасників для подальшого  відкритого  обговорення  різноманітних  політичних,  економічних,  культурних  і екологічних питань та досягнення результатів у втіленні демократичного процесу прийняття рішень.

 

Щороку ЄМП – Україна визначає провідну тему для усіх видів діяльності протягом року. У 2012 році провідна тема присвячена проблемам екології – «Поєднані природою».

 

Що таке «Inter-Rail»?

“Inter-Rail” – це навчальний проект ЄМП – Україна, спрямований на молодь у регіонах України.  Протягом одного тижня п’ять команд модераторів (голів комітетів) проведуть 15 конференцій  (Міні-Сесій) у різних містах України. Міста поєднані в п’ять регіонів і кожен регіон  включає в себе три міста. Кожна з п’яти команд модераторів послідовно проведе по три Міні-Сесії.

Одна Міні-Сесія триває 2 дні. Усі учасники працюють в    чотирьох робочих групах

(комітетах) по 10 осіб у кожному. Схема роботи являє собою стандартну модель сесії ЄМП,

Європейський Молодіжний Парламент – Україна

 

 що включає наступні етапи: побудову команди (Teambuilding), роботу в комітетах (Committee Work)  та  Генеральну  Асамблею  (General  Assembly).  Усі  4  комітети  працюють  над  чітко визначеними  темами  в  областях  захисту  прав  людини,  економіки,  культури,  політики  та екології. Завданням  комітетів є написання Резолюції у форматі Резолюції Європейського Парламенту  англійською  мовою,  що  включає  вступну  частину  (підґрунтя)  та  оперативну частину (стратегію). Метою роботи комітету є досягнення консенсусу у написанні резолюції. Готові                      резолюції           далі          підлягають        презентації,              обговоренню,        захисту          та                    процедурі голосування за участі усіх учасників сесії на Генеральній Асамблеї.

 

Робоча мова англійська.

Загальною темою Inter Rail – 2012 є “Розумні Технології = Практична Екологія”. Теми комітетів будуть поєднані однією загальною темою зі своїми специфічними напрямками у раніше перекислених напрямках.

 

 Цілі Inter-Rail

 

Проект «Inter-Rail» має наступні цілі:

 

1    Залучити молодь України до  обговорення  найбільш  хвилюючих проблем своїх регіонів та спільних для України та Європи тем;

 

2    Надати можливість молодим людям застосувати свої власні підходи до вирішення обговорюваних проблем;

 

3    Забезпечити українську молодь практичним досвідом у дослідженнях, дебатах та процесі демократичного прийняття рішень стосовно соціально-політичних питань на регіональному, національному та міжнародному рівнях.

 

Цільова аудиторія

Заплановано залучити більш ніж 600 молодих людей з усієї України, серед яких:

Учні різних шкіл (загальноосвітніх, спеціалізованих і т. ін.) (віком 14-17 років);

 

  • Студентів    місцевих   університетів,    що    займають   активну   громадську   позицію, зацікавлені у підвищенні обізнаності серед української молоді стосовно європейських цінностей, особистому та професійному розвитку (віком 17-24 років).

Освітній вплив

 

ЄМП – Україна працює в сфері неформальної освіти, ставлячи за мету збільшення обізнаності  стосовно  політичних,  економічних,  екологічних  та  культурних  проблем  серед української  молоді.  Поруч  із  цим,  ЄМП  впроваджує  традиції  демократичного  прийняття рішень на державному рівні та важливість залучення молоді до цього процесу.

 

Європейський Молодіжний Парламент – Україна

Під час відкритих дискусій, учасники набувають та зміцнюють комунікативні, командні та аналітичні навички, а також отримують практику публічних виступів.

 

“Inter-Rail” в Тернополях

12-13  вересня  2012  року  в  рамках  Всеукраїнського  “Inter-Rail”  туру  відбудеться конференція в Тернополях, яка об’єднає понад 40 талановитих школярів та студентів для роботи в комітетах орієнтованих на вирішення різноманітних суспільних проблем. Кожен з 4 комітетів модеруватиме досвідчений тренер з європейської країни.

Програма заходу

День  1

9.30 – 10.00 – Презентація ММГО «Європейський молодіжний парламент – Україна»

10.00 – 10.45 – Загальна побудова команди

10.45 – 11.00 – Перерва на каву

11.00 – 13.00 – Побудова команди в комітетах

13.00 – 13.45 – Обід

13.45 – 16.45 – Робота в комітетах

16.45 – 17.00 – Перерва на каву

17.00 – 19.00 – Робота в комітетах

День  2

9.30 – 10.00 – Офіційна церемонія відкриття

10.00 – 11.30 – Дебати (Представлення резолюцій І та ІІ комітетів)

11.30 – 11.45 – Перерва на каву

11.45 – 13.15 – Дебати (Представлення резолюцій ІІІ та ІV комітетів)

13.15 – 13.45 – Підсумки та Церемонія закриття

Організаторі  конференції  в  Тернополі  і  контактні  особи  –  Утомакілі овіе,  телефон: +380936124418, електронна пошта fezphantom@gmail.com , Діана Олендр: +380987454937, електронна пошта diankaolendr@gmail .

Київська молодь копала «Табачника», «Колесніченка» та «Азарова»

Динаміка рейтингів партій і політиків (вересень 2012)