Свої накази на майбутню депутатську роботу Віталію Максимову передали вчителі, художники, енергетики та робітники підприємств

Поділитися

Кандидат у народні депутати по мажоритарному округу м. Тернополя від партії «УДАР» Віталій Максимов зустрівся із колективом заводу світлоприладівТОВ «ОСП Корпорація Ватра». Робітники поскаржилися, що найбільше проблем підприємство сьогодні має зі збутом продукції. «Мені дивно, чому в процесі підготовки до «Євро-2012», коли держава купувала величезну кількість світлоприладів, «Ватра» залишилася осторонь, – відповів Віталій Максимов. – Потужні українські підприємства повинні мати першочергове право на державні замовлення, і це потрібно затвердити на законодавчому рівні. А перед цим – знищити корупційну складову таких замовлень, коли перевагу отримує той, хто запропонував хороший «відкат». Партія «УДАР» недаремно розпочинає свою програму зі знищення корупції, адже допоки це явище присутнє у житті нашої держави, доти і вона сама, і всі її підприємства залишатимуться у глибокій економічній кризі».

Привітно зустріли Віталія Максимова і в тернопільських школах №№ 7 та 26, адже на зустріч він прийшов не агітувати за «світле майбутнє», а вивчити проблеми вчителів та порадитися з ними, як саме зміг би допомогти освітянам у парламенті. «Дуже заважає роботі викладачів постійна зміна шкільних програм, – резюмував після зустрічі «УДАРівець». –Не встигають адаптуватися до однієї, як Міністерство освіти знов щось змінює. Турбує і пенсійна реформа, адже більшість працівників шкіл – жінки, котрі щодня працюють з дітьми та підлітками, а тому збільшення пенсійного віку може призвести до зменшення продуктивності праці». Хвилює освітян, а особливо керівників шкіл, і недостатнє фінансове забезпечення закладів. «Ми розуміємо, що бюджет міста дуже бідний, але постійно просити у батьків школярів кошти на ремонт класів просто соромно», – скаржилися вчителі. Віталій Максимов упевнений, що надходжень до бюджету було б набагато більше, якби в країні було сприяння розвитку бізнесу. А тим часом, навпаки, підприємства банкрутують і закриваються,

зростає безробіття і, зрозуміло, міліє місцевий бюджет. «У програмі нашої партії є цілий розділ, де визначені конкретні кроки до економічного зростання держави», – сказав Віталій Вікторович.

Своїми проблемами із кандидатом від «УДАРу» поділилися й працівники облспоживспілки, ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Зелене господарство». І заодно цікавилися думкою Віталія Максимова про ув’язнення Луценка й Тимошенко, про випади об’єднаної опозиції у бік партії Віталія Кличка, запитували, коли лідер «УДАРу» завітає до Тернополя.

– Мені не хотілося б критикувати наших партнерів із опозиційного табору, адже у майбутньому парламенті «УДАР» планує разом із ними створити опозиційну більшість, – говорив Віталій Вікторович. – Однак факти незрозумілих звинувачень з їхнього боку дійсно присутні. Зокрема, на Театральному майдані у Тернополі Арсеній Яценюк привселюдно заявив, що всі партії, які не входять до об’єднаної опозиції, є сателітами Партії регіонів. При цьому він чудово знає, що «УДАРу» це не стосується. Адже усі наші кандидати склали присягу, що ніколи і за жодних обставин не співпрацюватимуть з «регіоналами». Окрім того, єдина причина, чому наша партія не увійшла до об’єднаної опозиції – це різні погляди наших політичних сил на визначення кандидатів-мажоритарників. Опозиція обирала своїх у закритих кабінетах, ми – привселюдно обговорили наші кандидатури із громадами округів. Але я все одно повторюся: наша мета – мати більшість у парламенті, і ця більшість можлива тільки із об’єднаною опозицією та ВО “Свобода”. Тому ми віримо, що наші партнери таки

схаменуться і перестануть звинувачувати нашу партію в неіснуючих гріхах. Бо від цього виграє тільки Партія регіонів.

Віталій Максимов також запевнив учасників зустрічей, що найближчим часом Віталій Кличко має намір приїхати до Тернополя. «Ми обов’язково повідомимо усіх тернополян про цю подію», – сказав кандидат.

А в художньому музеї передали Віталію Вікторовичу звернення до Віталія Кличка від обласної бібліотеки для молоді. У ньому її директор просить лідера «УДАРу» долучитися до реалізації соціально важливого проекту – бібліотеки із безбар’єрним доступом до інформації незрячих та слабозорих людей. Віталій Максимов обіцяв особисто передати Кличку цього листа.

Представники від «Свободи» у Підволочиську порушують опозиційні домовленості

John Tchaikovsky representative