«УДАР» став партнером єдиного в Україні «Бібліофесту»

Поділитися

Упродовж двох днів, 26-27 вересня, у Тернополі відбувалося захоплююче дійство — другий «Бібліофест». Це єдиний в Україні фестиваль, спрямований на популяризацію бібліотечної системи, заохочення відвідувань книгозбірень і читання загалом, що відбувається напередодні професійного свята бібліотекарів.

Участь у фестивалі брали 12 бібліотек для дітей і дорослих міської централізованої бібліотечної системи.  Розпочалося воно на головній площі Тернополя із костюмованої ходи з мажоретками та оркестром. Імпровізований парад приймав відомий казкар Сашко Лірник. Далі в Українському домі «Перемога» нагородили найактивніших юних читачів, власників найоригінальніших  костюмів літературних героїв, а також місцевих майстрів слова. Відрадно, що за активну просвітницьку діяльність, популяризацію української книги та плідну співпрацю з бібліотеками міської централізованої бібліотечної системи подяку управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради отримала й письменниця, голова виконавчого комітету обласної організації партії «УДАР» Наталка Михно. Нагадаємо, що вона започаткувала пізнавально-патріотичну серію книг для дітей «Мандрівка Україною».

«Я надзвичайно вражена високим рівнем підготовки фестивалю, усіма цими любовно дібраними костюмами літературних героїв, блиском в очах юних читачів та бібліотекарів, розмаїттям заходів, передбачених програмою «Бібліофесту», — каже Наталка Михно. — Можливо, ми є свідками зародження чудової тернопільської традиції віддавати належне отій морській глибині книг, всупереч різним новітнім технологіям. Тому особливо приємно усвідомлювати, що обласна організація партії «УДАР» цьогоріч виступила партнером з проведення фестивалю, долучившись і до нагородження найактивніших читачів, і до оновлення бібліотечних фондів».

Завтра Степан Барна не сяде

Квіти шани і любові