«УДАР» вимагає повернути потяги до Тернополя

Поділитися

Біля стін Тернопільської обласної державної адміністрації 13 вересня з ініціативи партії «УДАР Віталія Кличка» відбувся мітинг щодо відстоювання права пересічних громадян на пересування залізничним транспортом. Справа в тому, що у травні напередодні «Євро-2012» було скасовано десять маршрутів поїздів міжміського і міжнародного сполучення, що курсували через Тернопіль, та понад п’ять поїздів приміського сполучення.

«Партія «УДАР» виступає за те, щоб передусім  зручно було пересічним громадянам, а не бізнесменам-чиновникам. Ні в якому разі не можна економити на людях! Значна частина громадян має мінімальні чи незначні доходи, які не дають змоги використовувати дорогі види транспорту, – стверджує голова обласної організації «УДАРу» Ігор Побер. – Ненормальним є те, що вартість проїзду зі Львова до Києва на швидкісному поїзді становить майже місячну зарплатню! Подібні акції зараз відбуваються у всіх містах України, адже скорочення маршрутів негативно відбивається на житті громадян, на підтримці родинних стосунків і розвитку туристичної галузі нашої країни. І не лише зняття маршрутів є важливою проблемою «Укрзалізниці». Вартість пересування на нових потягах марки «Hyundai», звісно, не є європейською, однак і їхня якість залишає бажати кращого. Вони постійно виходять з ладу. До речі, профспілкова організація працівників залізниці висловила підтримку нашої акції протесту і найближчим часом планує також організувати мітинги».

Активіст «УДАРу», кандидат у депутати до Верховної Ради по 163 виборчому окрузі Віталій Максимов вважає зміни, що торкнулися «Укрзалізниці», неприпустимими. «Ми виступаємо проти практики скорочення кількості маршрутів поїздів, – каже пан Максимов. – «УДАР» вимагає враховувати інтереси людей під час формування графіку приміських поїздів. Зверталися ми до керівництва обласної адміністрації, однак, окрім відписок, не отримали ніякої конкретної відповіді. У деяких областях, де влада переймається проблемами громадян, ці питання вирішили. Зокрема активізували депутатський корпус Верховної ради. Внаслідок цього у цих областях було відновлено  попередню кількість поїздів. Ми вже зібрали декілька тисяч голосів від небайдужих тернополян. Сподіваємося цю проблему вирішити ще до виборів».

Нагадаємо, що акції протесту на захист прав користувачів «Укрзалізниці» з ініціативи «УДАРу» відбулися 13 вересня у всіх обласних центрах України. Наприкінці мітингу голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну активісти «УДАРу» передали іменний квиток на потяг у плацкартному вагоні, «щоб він відчув себе так, як почуваються студенти, яким доводиться часто користуватися залізницею».

В суботу 15 вересня о 10 ранку в Тернополі розпочнуть новий пластовий рік. Саме цей день стане відправною точкою у зборі коштів на пам’ятник Пласту в Тернополі

Андрій Давиденко виступає за декомунізацію України