Андрій Давиденко виступає за декомунізацію України

Поділитися

Народний депутат України Андрій Давиденко звернувся до Президента України, Голови Служби Безпеки України та Голови Верховної Ради з вимогою заборонити пропагування комуністичної ідеології, діяльності організацій, які її сповідують. Громадський діяч вимагає на законодавчому рівні визнати злочинну суть комуністичної ідеології як екстремістської, прирівняти її до нацизму, негайно ухвалити законопроект “Про заборону комуністичної ідеології та ліквідацію символів тоталітаризму і комуністичного режиму” та законопроект “Про люстрацію”.

Також народний депутат ініціює проведення Міжнародного трибуналу над комунізмом, аналогічного трибуналу над нацизмом у німецькому місті Нюрнберг. Андрій Давиденко переконаний, що саме Україна, як держава, що найбільше постраждала від комуністичного режиму, має організувати Міжнародний трибунал над злочинами комунізму.

«У нашій державі буде працювати колегія суддів, громадських діячів та правозахисників, що представлятимуть Європейський суд з прав людини, Європейський Союз, Раду Європи та Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, яка вивчить докази злочинів комуністів за усі часи, в усіх державах та ухвалить юридичне рішення про засудження та заборону комунізму, обов’язкову для виконання в усіх державах-членах цих міжнародних організацій», – підкреслив громадський діяч.

На місце штаб-квартири Міжнародного трибуналу народний депутат пропонує Тернопіль, адже в Тернопільській області важко віднайти родину, яка б не постраждала від комуністичного режиму. “Тернопіль може стати місцем звідки почнеться декомунізація України” – підсумував Андрій Давиденко.

«УДАР» вимагає повернути потяги до Тернополя

«УДАРівець» Віталій Максимов передав для голови ОДА персональний квиток на «повільний поїзд»