«Заробили» на торгівлі спиртним і цигарками 42,2 тис. грн. фінансових санкцій

Поділитися

Працівники регіонального управління Департаменту САТ ДПС України в Тернопільській області у серпні виявили у суб’єктів господарювання, які здійснювали роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, 19 порушень вимог чинного законодавства України, що регулює обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, зафіксовано факти зберігання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку, торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, торгівлі цигарками за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін тощо.

До порушників податкового законодавства застосовано 42,2 тис. грн. фінансових санкцій. Всього вилучено алкогольних напоїв на суму 5,2 тис. грн., а тютюнових виробів – на 2,5 тис. грн.

У серпні анульовано 18 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 17 –  тютюновими виробами.

Довідково. До суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями з фальсифікованими марками акцизного податку або без марок акцизного податку, застосовують фінансові санкції в розмірі 100 відсотків вартості товару, але не менше 1700 гривень, за рішенням суду анульовується ліцензія та вилучається продукція.

 

Роман Савка,

в. о. начальника РУ САТ ДПС України

в Тернопільській області 

Чи здорові ліси Тернопільщини?

В Україні буде розроблено міжнародну систему обміну інформацією про податкові злочини